Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στα Ποσειδώνια 2016, με έντονη Ιαπωνική παρουσία και φέτος

posidonia-japan
Aπό παλαιότερη συμμετοχή της Ιαπωνίας στα Ποσειδώνια – photo: GreeceJapan.com

Με τη ζήτηση για εκθεσιακό χώρο στα Ποσειδώνια 2016 να αγγίζει πρωτοφανή επίπεδα, οι διοργανωτές της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο εκτιμούν ότι θα ξεπεραστούν τα προηγούμενα ρεκόρ που καταγράφηκαν στα Ποσειδώνια 2014, στα οποία είχαν παρευρεθεί περισσότεροι από 1.840 εκθέτες και πάνω από 19.000 επισκέπτες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. κ. Θεόδωρος Βώκος, «παρά τις αρνητικές προοπτικές του τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2016, τα Ποσειδώνια επισφραγίζουν το ρόλο τους ως η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε δύσκολες αγορές» και συνεχίζοντας ότι «η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα φημίζεται για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και για την εξαιρετική της ικανότητα να επενδύει την σωστή στιγμή σε δύσκολους καιρούς και υπάρχουν πολλοί πλοιοκτήτες που επενδύουν τόσο σε νέες ναυπηγήσεις πλοίων όσο και στην αγορά S&P».

H αυξημένη ζήτηση προέρχεται κυρίως από τα μεγάλα ναυπηγικά κράτη της Άπω Ανατολής, καθώς και άλλους τακτικούς συμμετέχοντες των Ποσειδωνίων από όλον τον κόσμο που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στο μεγάλο γεγονός του Ιουνίου. Σε αυτούς πρέπει προστεθούν και πολλοί εκθέτες που θα παρευρεθούν για πρώτη φορά εκπροσωπώντας νέους τομείς για τα Ποσειδώνια.

poseidonia-japan1
GreeceJapan.com

Η Ιαπωνία ετοιμάζει για άλλη μια φορά εντυπωσιακό περίπτερο, όπου θα παρουσιάζονται τόσο τα ναυπηγεία όσο και οι κατασκευαστές εξοπλισμού.
Η Ιαπωνική Ένωση Εξαγωγέων Πλοίων (Japanese Ship Exporters Association) θα παρουσιάσει και φέτος πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις σε σεμινάριο όπου τα μεγαλύτερα ιαπωνικά ναυπηγεία θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν νέες παραγγελίες από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς επωφελούνται από την ευνοϊκή συγκυρία του ασθενούς γιεν που τα καθιστά μια οικονομικά προσιτή λύση.

Τα Ποσειδώνια 2016 θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ