Πρεμιέρα για το J.A.C.E στο Τόκιο

Είχα να δω γεμάτη αίθουσα σε ελληνική ταινία στο Τόκιο από τότε που πήγαινα στις προβολές των ταινιών του φημισμένου στην Ιαπωνία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η σημερινή πρώτη προβολή του J.A.C.E. είχε απόλυτη επιτυχία. Μια πολύ καλή ταινία, σε μια κατάμεστη αίθουσα και μια ζεστή ατμόσφαιρα στη συζήτηση που ακολούθησε με τον σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη και την παραγωγό Φένια Κοσοβίτσα.

«Αριγκατό». Έτσι ξεκίνησε ο Καραμαγγιώλης, ευχαριστώντας στα ιαπωνικά για την υποδοχή που του επιφύλαξε το παθιασμένο με τον κινηματογράφο ιαπωνικό κοινό. Μίλησε για το έργο του, την αληθινή ιστορία πάνω στην οποία βάσισε το σενάριο του, απάντησε στις ερωτήσεις των θεατών.

«Ο Οδυσσέας ζει την περιπέτεια του ψάχνοντας το γυρισμό για το σπίτι του, ο πρωταγωνιστής του J.A.C.E. αφήνει το σπίτι του και ψάχνει να βρει μια πραγματική πατρίδα και οικογένεια…» λέει αναφερόμενος στο θέμα της ταινίας ο σκηνοθέτης.

Μια κοπέλα είπε ότι είναι η πρώτη ελληνική ταινία που βλέπει στη ζωή της. Και για πολλούς θεατές, το J.A.C.E. ήταν η πρώτη τους επαφή με τον ελληνικό κινηματογράφο. Κάποιος άλλος είπε ότι ταξίδεψε 500 χιλιόμετρα για να να δει το J.A.C.E !

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης έμεινε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος θεατής. Χαμογελαστός και εγκάρδιος, φωτογραφήθηκε μαζί τους, υπέγραψε αυτόγραφα.

To J.A.C.E επιβεβαιώνει την άνοδο και τη διεθνή αναγνώριση του νέου ελληνικού κινηματογράφου.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ