ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"Passage of time~TOKYO STATION~" μια ταινία άνιμε για τα 100 χρόνια του Σταθμού...
“Passage of time~TOKYO STATION~” μια ταινία άνιμε για τα 100 χρόνια του Σταθμού του Τόκιο

Η πλήρης έκδοση του μικρού μήκους animation  “Passage of time~TOKYO STATION~” που δημιουργήθηκε για την φετινή επέτειο των 100 χρόνων του Σταθμού του Τόκιο. Το τραγούδι που ακούγεται στην ταινία είναι του Γιού Σακάι.

Βίντεο

 

Η ιστορία της ταινίας
Η 29χρονη Μισάκι σχεδιάζει να παντρευτεί σύντομα.  Μια μέρα, βρίσκει ένα παλιό χαλασμένο ρολόι τσέπης που ανήκε στον πατέρα της. Αργότερα ανακαλύπτει ότι αυτό το ρολόι ήταν του παππού της ο οποίος το είχε δώσει στον πατέρα της. Πατέρας και γιος ήταν υπάλληλοι του Σταθμού του Τόκιο.
Η Μισάκι θυμάται τον πατέρα της, σοβαρό και αυστηρό, και λυπάται που στην εφηβεία της δεν είχε καλή επικοινωνία μαζί του. Αποφασίζει να πάει στο σταθμό, σ’ ένα μικρό μαγαζί που επισκεύαζε ρολόγια. Περπατώντας σε μια αποβάθρα του σταθμού βλέπει έναν σιδηροδρομικό υπάλληλο που μοιάζει στον πατέρα της. Αμέσως, τρέχει πίσω του και…

Σταθμός του Τόκιο (東京駅 Τόκιο-έκι) άνοιξε τις πύλες του το 1914. Είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός στην Ιαπωνία σε αριθμό εξυπηρέτησης τρένων. Στις γραμμές του κινούνται περίπου 4.000 τρένα την ημέρα, ανάμεσα τους βέβαια και τα γνωστά σινκάνσεν.


Ο Σταθμός του Τόκιο, Ιούλιος 2014. Φωτογραφία: Junko Nagata/ GreeceJapan.com


Ο Σταθμός του Τόκιο το 1914

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ