Παρουσίαση ελληνικών κρασιών στην Ιαπωνία, μεγάλη αύξηση σημειώνουν οι ελληνικές εξαγωγές

Με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή οι ειδικού του κρασιού στην Ιαπωνία. Σαράντα ετικέττες από 25 οινοπαραγωγούς, προσεκτικά επιλεγμένες, ώστε να απεικονίζουν τις κυριότερες ποικιλίες και οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής του ιαπωνικού κοινού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Οσάκα (20 Ιουνίου) και στο Τόκυο (22 Ιουνίου). Περιελάμβαναν ανοικτή γευσιγνωσία, σεμινάριο master class με προεγγραφή από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine και δείπνο με γευστική δοκιμή προς εκπροσώπους των οινικών μέσων ενημέρωσης. Οι 30 θέσεις στην Οσάκα και 60 στο Τόκυο για το σεμινάριο αποδείχθηκαν λίγες, καθώς οι θέσεις είχαν εξαντληθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα. Όλες οι εκδηλώσεις ήταν αυστηρά προσανατολισμένες στους επαγγελματίες του κρασιού (σομελιέ, εισαγωγείς, έμποροι, εστιάτορες, Τύπος, κ.λ.π.).

Ήταν η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που ο ελληνικός αμπελώνας παρουσιάσθηκε στην Ιαπωνία σε τέτοιο εύρος, στην προσπάθεια γνωριμίας των Ιαπώνων ειδικών με τους ελληνικούς οίνους. Προηγήθηκε επίσκεψη Ιαπώνων δημοσιογράφων οίνου στην Ελλάδα τον Μάιο ενώ παράλληλα έγιναν διαφημιστικές καταχωρήσεις για τον ελληνικό οίνο στα κυριώτερα οινικά περιοδικά της Ιαπωνίας. Η ενημερωτική εκστρατεία θα συνεχισθεί και το 2017 με γευσιγνωσίες και σεμινάρια, συμμετοχή σε εκθέσεις, επισκέψεις ειδικών στην Ελλάδα, καταχωρήσεις στον Τύπο, καθώς και εβδομάδες ελληνικών τροφίμων και ποτών σε πολυκαταστήματα

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ιαπωνία αυξήθηκαν το 2015 κατά 50% ως προς την αξία, έναντι του 2014, ενώ το α’ τετράμηνο του 2016 υπάρχει περαιτέρω αύξηση κατά 30% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015.

Το ταίριασμα των ελληνικών κρασιών με τα ελληνικά γκουρμέ προϊόντα τροφίμων ιδίως εν όψει του ενδιαφέροντος που προκαλείται για την Ελλάδα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο σίγουρα θα λειτουργήσουν θετικά για τις ελληνικές εξαγωγές.

Σε συνδυασμό με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η αρχαιολογική έκθεση που εγκαινιάσθηκε στις 20 Ιουνίου στο National Museum στο Τόκυο και θα μεταφερθεί εν συνεχεία στο Ναγκασάκι (14/10-11/12/2016) και το Κόμπε (23/12/2016-2/4/2017) σίγουρα θα φέρουν την Ελλάδα κοντύτερα στην Ιαπωνία.

 

Φωτογραφίες: GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ