Αρχική ΙΑΠΩΝΙΑ Παρατείνεται μέχρι τις 7 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 νομούς...

Παρατείνεται μέχρι τις 7 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 νομούς της Ιαπωνίας

Στο Σιντζούκου (Τόκιο) την Κυριακή 31/1/2021. Φωτ. GreeceJapan.com

O πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για έναν ακόμα μήνα τα περιοριστικά μέτρα στους δέκα από τους έντεκα νομούς στους οποίους ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Όπως δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Κάτω Βουλής το απόγευμα τις Τρίτης, τα μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί από την κεντρική Κυβέρνηση και τους νομούς με τη συνεργασία των πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχισθεί η καθοδική τάση και να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Παράλληλα είπε ότι στις περιοχές που θα παρουσιάσουν βελτίωση θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης νωρίτερα από τις 7 Μαρτίου.

Οι νομοί που παραμένουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι Tόκιο, Σαϊτάμα, Καναγκάουα, Τσίμπα, Όσακα, Χιόγκο, Αΐτσι, Φουκουόκα, Κιότο και Γκίφου. Ο νομός Τοτσίγκι σημείωσε ικανοποιητική μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και θα αφαιρεθεί από τη λίστα.

Τα μέτρα που θα συνεχιστούν και θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου είναι η αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών και η παραμονή στις οικίες τους μετά τις 8 το βράδυ, η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, πολυκαταστημάτων, γυμναστηρίων, κέντρων ψυχαγωγίας μέχρι τις 8 μ.μ. και με μείωση του αριθμού των πελατών τους, η τηλεργασία σε ποσοστό 70% και το όριο του αριθμού των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις στις 5.000.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ