Παρατείνεται μέχρι τις 7 Μαρτίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 νομούς της Ιαπωνίας

Στο Σιντζούκου (Τόκιο) την Κυριακή 31/1/2021. Φωτ. GreeceJapan.com

O πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για έναν ακόμα μήνα τα περιοριστικά μέτρα στους δέκα από τους έντεκα νομούς στους οποίους ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Όπως δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Κάτω Βουλής το απόγευμα τις Τρίτης, τα μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί από την κεντρική Κυβέρνηση και τους νομούς με τη συνεργασία των πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχισθεί η καθοδική τάση και να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Παράλληλα είπε ότι στις περιοχές που θα παρουσιάσουν βελτίωση θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης νωρίτερα από τις 7 Μαρτίου.

Οι νομοί που παραμένουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι Tόκιο, Σαϊτάμα, Καναγκάουα, Τσίμπα, Όσακα, Χιόγκο, Αΐτσι, Φουκουόκα, Κιότο και Γκίφου. Ο νομός Τοτσίγκι σημείωσε ικανοποιητική μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και θα αφαιρεθεί από τη λίστα.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ