Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ευρύτερη Περιοχή του Τόκιο

Σάββατο 6 Mαρτίου 2021 στην πύλη Καμιναριμόν στην Ασακούσα, Τόκιο | Φωτ.: GreeceJapan.com

Για δύο ακόμα εβδομάδες θα συνεχισθούν τα περιοριστικά μέτρα στην Eυρύτερη Περιοχή του Τόκιο όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 5 Μαρτίου η ιαπωνική κυβέρνηση. Στην περιοχή κατοικεί περίπου το 30% του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Η κατάσταση έκτατης ανάγκης για το Τόκιο και τους γειτονικούς νομούς Καναγκάουα, Σαϊτάμα και Τσίμπα είχε κηρυχθεί στις 7 Ιανουαρίου αρχικά για ένα μήνα και με τη λήξη της είχε παραταθεί μέχρι τις 7 Μαρτίου. Με τη νέα παράταση θα ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Αν και οι δείκτες έχουν βελτιωθεί, η παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας της επιβράδυνσης του ρυθμού μείωσης των νέων ημερήσιων κρουσμάτων τα οποία έφτασαν την Παρασκευή στο Τόκιο τα 301 από τα 274 που ήταν ο μέσος όρος τις τελευταίες επτά μέρες. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπάρχει αυξημένη ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων ενόψει της έναρξης της περιόδου των ανθισμένων κερασιών και των εορταστικών εκδηλώσεων αποφοίτησης.

Τα μέτρα που θα συνεχιστούν είναι η αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών μετά τις 8 το βράδυ, η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, πολυκαταστημάτων, γυμναστηρίων, κέντρων ψυχαγωγίας μέχρι τις 8 μ.μ. και με μείωση του αριθμού των πελατών τους, η τηλεργασία σε ποσοστό 70% και το όριο του αριθμού των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις στις 5.000.

Μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου τα συνολικά κρούσματα COVID-19 στο Τόκιο ήταν 112.925 και ο αριθμός των θανάτων 1454 ενώ σε ολόκληρη την Ιαπωνία ήταν 438.025 και 8198 αντίστοιχα.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ