ΑρχικήΙΑΠΩΝΙΑΠαράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ευρύτερη Περιοχή του Τόκιο
Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ευρύτερη Περιοχή του Τόκιο

Σάββατο 6 Mαρτίου 2021 στην πύλη Καμιναριμόν στην Ασακούσα, Τόκιο | Φωτ.: GreeceJapan.com

Για δύο ακόμα εβδομάδες θα συνεχισθούν τα περιοριστικά μέτρα στην Eυρύτερη Περιοχή του Τόκιο όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 5 Μαρτίου η ιαπωνική κυβέρνηση. Στην περιοχή κατοικεί περίπου το 30% του πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Η κατάσταση έκτατης ανάγκης για το Τόκιο και τους γειτονικούς νομούς Καναγκάουα, Σαϊτάμα και Τσίμπα είχε κηρυχθεί στις 7 Ιανουαρίου αρχικά για ένα μήνα και με τη λήξη της είχε παραταθεί μέχρι τις 7 Μαρτίου. Με τη νέα παράταση θα ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Αν και οι δείκτες έχουν βελτιωθεί, η παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας της επιβράδυνσης του ρυθμού μείωσης των νέων ημερήσιων κρουσμάτων τα οποία έφτασαν την Παρασκευή στο Τόκιο τα 301 από τα 274 που ήταν ο μέσος όρος τις τελευταίες επτά μέρες. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπάρχει αυξημένη ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων ενόψει της έναρξης της περιόδου των ανθισμένων κερασιών και των εορταστικών εκδηλώσεων αποφοίτησης.

Τα μέτρα που θα συνεχιστούν είναι η αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών μετά τις 8 το βράδυ, η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, πολυκαταστημάτων, γυμναστηρίων, κέντρων ψυχαγωγίας μέχρι τις 8 μ.μ. και με μείωση του αριθμού των πελατών τους, η τηλεργασία σε ποσοστό 70% και το όριο του αριθμού των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις στις 5.000.

Μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου τα συνολικά κρούσματα COVID-19 στο Τόκιο ήταν 112.925 και ο αριθμός των θανάτων 1454 ενώ σε ολόκληρη την Ιαπωνία ήταν 438.025 και 8198 αντίστοιχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ