Παρασημοφόρηση της Δρος Κλαίρης Παπαπαύλου από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Η Δρ Παπαπαύλου με το 2006 με τον τότε Πρέσβης της Ιαπωνίας Takanori Kitamura
Η Δρ Παπαπαύλου το 2006 με τον τότε Πρέσβη της Ιαπωνίας Τακανόρι Κιταμούρα. Φωτ.: Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Με το Παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών Ακτίνων με Ροζέτα τιμήθηκε η  Δρ. Κλαίρη Παπαπαύλου από τoν Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στις 3 Νοεμβρίου 2014, Ημέρα του Πολιτισμού στην Ιαπωνία. Το παράσημο εδόθη στην Δρ. Παπαπαύλου για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της έρευνας και της διάδοσης του ιαπωνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και για τη συμβολή της στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Η Δρ. Παπαπαύλου είναι Διδάκτωρ Σινοϊαπωνικής Τέχνης και Ιστορικός του Απωανατολικού πολιτισμού, Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρίας Φίλων του Λαού και πρώην Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο και έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τη μελέτη του Λευκάδιου Χερν.

Το 2006 ο τότε Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Takanori Kitamura της απένειμε τον «Έπαινο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» (φωτογραφία) για τη συνεισφορά της στην καλλιέργεια και τη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων και της καλύτερης κατανόησης μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει η Δρ. Παπαπαύλου το 2007 στο GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ