Παρασημοφόρηση της Δρος Κλαίρης Παπαπαύλου από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Η Δρ Παπαπαύλου με το 2006 με τον τότε Πρέσβης της Ιαπωνίας Takanori Kitamura

Η Δρ Παπαπαύλου το 2006 με τον τότε Πρέσβη της Ιαπωνίας Takanori Kitamura

Με το Παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών Ακτίνων με Ροζέτα τιμήθηκε η  Δρ. Κλαίρη Παπαπαύλου από τoν Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στις 3 Νοεμβρίου 2014, Ημέρα του Πολιτισμού στην Ιαπωνία. Το παράσημο εδόθη στην Δρ. Παπαπαύλου για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της έρευνας και της διάδοσης του ιαπωνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και για τη συμβολή της στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Η Δρ. Παπαπαύλου είναι Διδάκτωρ Σινοϊαπωνικής Τέχνης και Ιστορικός του Απωανατολικού πολιτισμού, Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρίας Φίλων του Λαού και πρώην Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο και έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τη μελέτη του Λευκάδιου Χερν.

Το 2006 ο τότε Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Takanori Kitamura της απένειμε τον «Έπαινο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» (φωτογραφία) για τη συνεισφορά της στην καλλιέργεια και τη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων και της καλύτερης κατανόησης μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Ιάπωνα Πρωθυπουργού σχετικά με παρασημοφορήσεις  αλλοδαπών που διαμένουν εκτός Ιαπωνίας (3 Νοεμβρίου 2014). Ανάμεσα σε αυτά το όνομα της Δρ. Παπαπαύλου στο τέλος της σελίδος 9 (στην Ιαπωνική)

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει η Δρ. Παπαπαύλου το 2007 στο GreeceJapan.com

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top