Ομαμόρι, τα φυλαχτά των ναών

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτογραφία © Έφη Μικροπούλου

Τα ομαμόρι πωλούνται σε βουδιστικούς ναούς και σιντοϊστικά ιερά. Είναι φυλαχτά, φτιαγμένα από χαρτί ή κομμάτι ξύλου με προσευχές που τοποθετούνται μέσα σε θήκη από μπροκάρ ύφασμα. Υπάρχουν πολλών ειδών ομαμόρι. Κάποια προστατεύουν από το κακό, κάποια είναι για καλή τύχη, υγεία, επιτυχία σε εξετάσεις, επιτυχία στην αγάπη και άλλα πολλά. Δεν ανοίγονται γιατί θεωρείται πως χάνουν τις προστατευτικές τους ιδιότητες ενώ κάθε χρόνο επιστρέφονται και τη θέση τους παίρνουν καινούρια για μια νέα αρχή. Θα τα δείτε συχνά κρεμασμένα σε τσάντες, αυτοκίνητα ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο σε περίπτωση που κάποιος έχει μαζεμένα πολλά ομαμόρι λένε πως μπορεί να δρουν αποτρεπτικά το ένα προς το άλλο γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγεται.

Περισσότερες φωτογραφίες από την Ιαπωνία της Έφης Μικροπούλου μπορείτε να βλέπετε στο instagram ephie.in.tokyo

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

Έφη Μικροπούλου
Έφη Μικροπούλου
Διδακτορική φοιτήτρια του τμήματος συντήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σχολής Καλών Τεχνών του Τόκιο. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάζεται ως συντηρήτρια ελαιογραφίας για συλλογές μουσείων της Ιαπωνίας, ενώ συμμετέχει και στη συντήρηση έργων από μουσεία του Τοχόκου που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι στο μεγάλο σεισμό του 2011.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ