Η Φωτογραφία της Ημέρας -06/05/2020

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Δύο από τα πιο πολυφωτογραφημένα και τουριστικά σημεία στην Ιαπωνία. Η Παγόδα του ναού Σενσότζι (του διασημότερου βουδιστικού ναού στο Τόκιο) και στο βάθος ο πύργος Τokyo Skytree, στην άλλη πλευρά του ποταμού Σουμίντα.

Η παγόδα 5 επάλληλων οροφών (στα ιαπωνικά ονομάζεται Γκοτζού-νο Το 五重塔), χτίστηκε το 942 μαζί με τον κυρίως ναό. Γκρεμίστηκε στους βομβαρδισμούς του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε τo 1973. Έχει ύψος 53,32 μ. και είναι η δεύτερη ψηλότερη στην Ιαπωνία μετά την παγόδα με ύψος 54,8 μ. του ναού Τότζι στο Κιότο.

Ο Tokyo Skytree με ύψος 634 μ. είναι ο ψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στο κόσμο και το δεύτερο ψηλότερο κτήριο παγκοσμίως. Η κατασκευή του άρχισε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012.

O Σενζότζι είναι σχεδόν έρημος από τουρίστες και ο Tokyo Skytree κλειστός για το κοινό από τις 13 Μαρτίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έληγε σήμερα Τετάρτη, παρατάθηκε μέχρι τις 31 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, η κατάσταση θα επαναξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί νωρίτερα. Tα συνολικά κρούσματα μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία είναι 15.373 και οι θάνατοι 566.


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top