Η Φωτογραφία της Ημέρας -06/05/2020

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Δύο από τα πιο πολυφωτογραφημένα και τουριστικά σημεία στην Ιαπωνία. Η Παγόδα του ναού Σενσότζι (του διασημότερου βουδιστικού ναού στο Τόκιο) και στο βάθος ο πύργος Τokyo Skytree, στην άλλη πλευρά του ποταμού Σουμίντα.

Η παγόδα 5 επάλληλων οροφών (στα ιαπωνικά ονομάζεται Γκοτζού-νο Το 五重塔), χτίστηκε το 942 μαζί με τον κυρίως ναό. Γκρεμίστηκε στους βομβαρδισμούς του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε τo 1973. Έχει ύψος 53,32 μ. και είναι η δεύτερη ψηλότερη στην Ιαπωνία μετά την παγόδα με ύψος 54,8 μ. του ναού Τότζι στο Κιότο.

Ο Tokyo Skytree με ύψος 634 μ. είναι ο ψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στο κόσμο και το δεύτερο ψηλότερο κτήριο παγκοσμίως. Η κατασκευή του άρχισε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012.

O Σενζότζι είναι σχεδόν έρημος από τουρίστες και ο Tokyo Skytree κλειστός για το κοινό από τις 13 Μαρτίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έληγε σήμερα Τετάρτη, παρατάθηκε μέχρι τις 31 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, η κατάσταση θα επαναξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί νωρίτερα. Tα συνολικά κρούσματα μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία είναι 15.373 και οι θάνατοι 566.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ