Οι Ιάπωνες οι πιο δημοφιλείς τουρίστες στην Ευρώπη

photo: pixabay

Οι Ιάπωνες τουρίστες είναι οι πιο “καλοδεχούμενοι” στην Ευρώπη, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του Ινστιτούτου YouGov, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 29.004 ενήλικων πολιτών σε 26 χώρες.

Οι Ιάπωνες θεωρούνται ιδιαίτερα θετικοί άνθρωποι, με εξαιρετική συμπεριφορά στον προορισμό των διακοπών τους για το 26% των Φινλανδών, το 18% των Γάλλων και το 12% τόσο των Γερμανών όσο και των Ισπανών.

Αντίθετα, οι Γερμανοί τουρίστες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ισπανία, που είναι ο αγαπημένος τους προορισμός διακοπών για ήλιο και θάλασσα, μόνο το 6% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν ως άψογους τους Γερμανούς τουρίστες, ενώ το 17% τους θεωρεί αντιδημοφιλείς. Μόνο στη Γαλλία οι Γερμανοί συγκεντρώνουν ποσοστό δημοφιλίας αντίστοιχο των Ιαπώνων (18%).

Οι Σκανδιναβοί παραθεριστές είναι δημοφιλείς στις ενδο-σκανδιναβικές επισκέψεις. Οι Δανοί είναι δημοφιλείς στους Νορβηγούς (23%) και οι Νορβηγοί στους Σουηδούς (22%).

Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις δημοφιλίας στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι έχουν κακή φήμη ειδικά στη Δανία και τη Γερμανία (με αρνητική άποψη από το 38% και το 36% των ερωτηθέντων αντίστοιχα στις δυο χώρες). Οι Βρετανοί θεωρούνται ως οι χειρότεροι στη συμπεριφορά τους από το 39% των Γερμανών και το 46% των Ισπανών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι Βρετανοί είναι επικριτικοί για τη συμπεριφορά των συμπατριωτών τους στις διακοπές τους στην Ευρώπη. Μόνο το 40% των Γερμανών και το 29% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι η φήμη των συμπατριωτών τους στο εξωτερικό είναι θετική. Αντίθετα, οι Δανοί (67%), οι Ισπανοί (66%) και οι Ιταλοί (61%) είναι πεπεισμένοι ότι οι συμπατριώτες τους αφήνουν καλή εντύπωση στο εξωτερικό.

Οι Κινέζοι τουρίστες είναι αντι-δημοφιλείς στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Το 67% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη θεωρούν τους Κινέζους ως τους χειρότερους τουρίστες. Την ίδια άποψη έχει το 45% των Βιετναμέζων και το 44% των Ταϊλανδών.

Οι Ιάπωνες από την άλλη είναι οι πιο ευπρόσδεκτοι τουρίστες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Χαρακτηριστικά, το 43% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη και το 36% στη Μαλαισία θεωρούν τους Γιαπωνέζους ως τους καλύτερους επισκέπτες.

Πηγή: Tornos News

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ