Ιαπωνία: Ο ανταγωνισμός αεροπλάνων και σινκάνσεν ρίχνει τις τιμές των εισητηρίων (video)

peach-shinkansen

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ιαπωνία αναγκάζει τις σιδηροδρομικές εταιρείες να ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων, με σκοπό να κρατήσουν το μερίδιο της αγοράς στην οποία πρωταγωνιστούν από το 1964.

Παράδειγμα η West Japan Railway Co. και η Kyushu Railway Co. που προσφέρουν έκπτωση 34% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα σινκάνσεν, στο δρομολόγιο Osaka-Kagoshima για τους επόμενους 3 μήνες . Έτσι μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από την Osaka μέχρι το νότιο άκρο της νήσου Kyushu με τα τραίνα υψηλής ταχύτητας με 14.000 γιεν (περίπου 107 ευρώ).

Βέβαια, ακόμα και με την έκπτωση, το ταξίδι με το σινκάσεν κοστίζει τρεις φορές περισσότερο από το φθηνότερο εισιτήριο της Peach Aviation Ltd που κοστίζει 3.980 (περίπου 30 ευρώ). 

Η διαδρομή Osaka-Kagoshima διαρκεί με το αεροπλάνο μία ώρα και δέκα λεπτά, ενώ με το πιο γρήγορο σινκάνσεν τρεις ώρες και σαράντα πέντε λεπτά. Η Peach πετάει 3 φορές την ημέρα με (χωρητικότητα αεροσκάφους:180 επιβάτες), ενώ τα σινκάνσεν της Kyushu Shinkansen έχουν 23 δρομολόγια την ημέρα με 540 επιβάτες σε κάθε τραίνο.

Η Peach, καθώς και οι υπόλοιπες δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Jetstar Japan Co. και AirAsia Japan Co. ξεκίνησαν τις πτήσεις τους πέρσι, στην εγχώρια αεροπορική αγορά των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οποία κυριαρχούσαν οι μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways.

 

    scroll to top