ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH Θεσσαλονίκη σε μάνγκα από τους Έλληνες Mangatellers!
H Θεσσαλονίκη σε μάνγκα από τους Έλληνες Mangatellers!

Στην τελική ευθεία, συγκεκριμένα στο στάδιο της εκτύπωσης, βρίσκεται το manga one-shot «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (THESSALONIKI THROUGH TIME), που δημιούργησαν οι Έλληνες δημιουργοί manga Μangatellers για την Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Το σενάριο υπογράφουν οι ιδρυτές των Mangatellers Ραφαήλ Βουτσίδης και Καρυοφύλλης-Χρίστος Χατζόπουλος. Τα σκίτσα και illustration είναι του ταλαντούχου καλλιτέχνη Μάνου Λαγουβάρδου.

Στο συγκεκριμένο έργο, οι κεντρικοί ήρωες των έργων, R.u.N. (Remember ur Nature) και Mythos, μας ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα οδοιπορικό στον χρόνο και στην ιστορία της πόλεως. Το ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” (THESSALONIKI THROUGH TIME) είναι βασισμένο σε ιστορικές αναφορές για την πόλη από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεώς της, μέχρι και σήμερα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί το κέντρο πολλών πολιτισμών, των οποίων τα σημάδια τους έμειναν ανεξίτηλα μέσα στον χρόνο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του manga:

1. Το manga θα αποτελείται από 80 σελίδες. Οι 30 θα είναι η ιστορία στα ελληνικά, οι άλλες 30 στα αγγλικά και οι 20 σελίδες θα περιέχουν πληροφορίες και ιστορικές αναφορές.

2. Οι διαστάσεις του “ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” (THESSALONIKI THROUGH TIME) είναι μήκος 330-365 χιλ., οριζόντια 230- 260 χιλ., πλαίσιο αναφοράς: Ύψος 270 χιλ., δευτερεύοντα 180 χιλ. (μέγεθος χαρτιού σχεδόν A5) σύμφωνα με την Ιαπωνική τεχνοτροπία δημιουργίας tankōbon.

3. Το έργο θα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά, θα είναι ασπρόμαυρο και τα ηχητικά εφέ (sound effects) θα απεικονίζονται με ιαπωνικά ιδεογράμματα.

Θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Επίσης αντίτυπα θα σταλθούν σε δημοτικές βιβλιοθήκες, στην Ιαπωνική Πρεσβεία Ελλάδος και σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα, από όπου θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

manga-thessaloniki

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ