Η Ιαπωνία έκλεισε ξανά τα σύνορά της

 

Τρεις εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για ορισμένες κατηγορίες ταξιδιωτών όπως επιχειρηματίες, ερευνητές και φοιτητές, και με το δεύτερο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον να έχει επιβεβαιωθεί στη χώρα, η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της την περασμένη Τρίτη (30/11) για όλους τους αλλοδαπούς μη κατοίκους.

Απαγορεύτηκε επίσης η επανείσοδος και των αλλοδαπών που έχουν άδεια διαμονής στην Ιαπωνία, από 10 αφρικανικές χώρες, ενώ στον κατάλογο των χωρών που απαιτείται καραντίνα για Ιάπωνες πολίτες κατά την άφιξή τους προστέθηκε η Σουηδία, η Ισπανία, η Νιγηρία και η Πορτογαλία (η σχετική λίστα περιλαμβάνει πλέον 48 χώρες).

Παράλληλα το αρμόδιο υπουργείο είχε δώσει εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν μέχρι τέλος του χρόνου να δέχονται κρατήσεις από Ιάπωνες και αλλοδαπούς κατοίκους για όλες τις εισερχόμενες πτήσεις, κάτι το οποίο ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από αυτούς που υπολόγιζαν να επιστρέψουν στην Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ανακοίνωση προκάλεσε σύγχυση στο κοινό προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στους αρμόδιους αξιωματούχους να λάβουν επαρκώς υπόψη την επιθυμία του κόσμου να επιστρέψει στο σπίτι του. Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δήλωσε ότι απεσύρθη το εν λόγω αίτημα προς τις αεροπορικές εταιρείες. Με τη σειρά τους, οι All Nippon Airways και Japan Airlines δήλωσαν ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάποιες κρατήσεις εγκαίρως για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/12) 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και κανένα θάνατο. Ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από 50 για 47 συνεχόμενες μέρες και κάτω από 30 για 21 μέρες.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ