ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεγάλη μείωση των εισαγωγών από Ιαπωνία στην E.E.
Μεγάλη μείωση των εισαγωγών από Ιαπωνία στην E.E.

Σε προϊόντα από την Ιαπωνία  καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση εισαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2013  σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές στην ΕΕ από την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Ακολουθούν η Βραζιλία (-14%), η Νορβηγία (-13%) και η Νότια Κορέα (-11%).

Παράλληλα, μειώθηκαν κατά 2% και οι εξαγωγές της ΕΕ προς την Ιαπωνία. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκαν και οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε αγαθά προς την Ελβετία (33%) και την Τουρκία (7%),

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ΕΕ των 28 κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα με την Ελβετία (44,2 δισ. ευρώ), με τις ΗΠΑ (43,9 δισ.), την Τουρκία (14,9 δισ. ) και με τη Βραζιλία (3,6 δισ. ευρώ), ενώ εμπορικό έλλειμμα καταγράφηκε με την Κίνα (-62,2 δισ. ευρώ), τη Ρωσία (-44,9 δισ. ευρώ), τη Νορβηγία (-20,1 δισ. ευρώ) και με την Ιαπωνία (-1,8 δισ. ευρώ).

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε 9,7 δισ. ευρώ , έναντι 11,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι. Παρά τη μείωση, συνεχίζει να είναι το τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ των 28, μετά τη Γαλλία (38 δισ. ευρώ) και τη Μ. Βρετανία (31,7 δισ. ευρώ).

Τέλος, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6%.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ