ΑρχικήΕΥΡΩΠΗΙαπωνία: «Εβδομάδα Φιλίας ΕΕ-Ιαπωνίας 2014»
Ιαπωνία: «Εβδομάδα Φιλίας ΕΕ-Ιαπωνίας 2014»

EU-Japan_friendship_2014

Ξεκινάει τον Μάιο η «Εβδομάδα Φιλίας ΕΕ-Ιαπωνίας» (EU-Japan Friendship Week) με στόχο να φέρει το ιαπωνικό κοινό πιο κοντά στην Ευρώπη και τους πολιτισμούς των κρατών της μέσα από σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη διπλωματία. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2001 από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία. Αρχικά η διάρκεια του ήταν τρεις εβδομάδες, με την πάροδο όμως των χρόνων έχει εξελιχθεί σε ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλο τον Μάιο, Ιούνιο και μέρος του Ιουλίου τόσο στο Τόκιο όσο και σε άλλες πόλεις της Ιαπωνίας. 

Η επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Φιλίας ΕΕ-Ιαπωνίας γίνεται στις 9 Μαϊου, ημέρα της Ευρώπης. Συμμετέχουν οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των κρατών μελών της ΕΕ, πανεπιστήμια, πολιτιστικοί οργανισμοί και ινστιτούτα, εταιρείες κ.α.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του 2014 είναι :

 “EU Comes to your School”  όπου διπλωμάτες πρεσβειών των κρατών-μελών της ΕΕ επισκέπτονται 83 σχολεία σε 30 νομούς της Ιαπωνίας και δίνουν διαλέξεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας παράλληλα και τη χώρα τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Πρεσβεία της Ελλάδας.

– “EU Film Days” με προβολές ταινιών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ