Ελληνικά κρασιά στην Ιαπωνία

glinavos_tokyo1Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου, η διεθνής έκθεση Wine & Gourmet  Japan 2013 στο Τόκιο, η οποία παραδοσιακά επικεντρώνεται στην προβολή κυρίως εκλεκτών τροφίμων (gourmet) και οίνων. Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών,  συμμετείχαν 138 εκθέτες,  ενώ ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 71.157 άτομα. 

Στην έκθεση συμμετείχε ως εκθέτης με μεγάλη επιτυχία η ελληνική οινοποιία Κτήμα Γκλίναβος-Ζίτσα Α.Ε. . Περίπτερο ελληνικής εταιρείας προσήλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών, εκπρόσωποι των οποίων προέβαιναν σε οινογνωσία και ζητούσαν αναλυτικές πληροφορίες για τους οίνους της εταιρείας.

 O Διευθύνων Σύμβουλος της  κ. Θωμάς Γκλίναβος, μετά από σύντομη παρουσίαση της περιοχής Ζίτσας των Ιωαννίνων, παρουσίασε στους προσκεκλημένους τους επιλεγμένους οίνους:

  • Φυσικός αφρώδης οίνος “Poème”.
  • Λευκός Οίνος “Primus”, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.).
  • Λευκός Οίνος “Άσπρα χώματα”, τοπικός οίνος Ιωαννίνων, ποικιλίες: 70% Μαλαγουζιά, 30% Chardonnay Ιωαννίνων.
  • Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος “Kόκκινο Βελούδο”, ποικιλίες Αγιωργίτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι.
  • Eρυθρός Ξηρός Οίνος “Nεμέα”, ποικιλία Αγιωργίτικο, προϊόν Π.Ο.Π.
  • Ερυθρός Οίνος “Βλάχικο & Μπεκάρι”, προϊόν Π.Γ.Ε.

Σημειώνεται ότι οι αυτόχθονες ποικιλίες Ντεμπίνα, Βλάχικο και Μπεκάρι, καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που οργάνωσε το Γραφείο O.E.Y. Τόκιο
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που οργάνωσε το Γραφείο O.E.Y. Τόκιο

Eπί τη ευκαιρία της συμμετοχής της ελληνικής εταιρείας “Kτήμα Γκλίναβος-Zίτσα Α.Ε.” στη διεθνή έκθεση, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο και συγκεκριμένα το  Γραφείο O.E.Y. διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2013, εκδήλωση οινογνωσίας ελληνικών οίνων της  εταιρείας μέσα στους χώρους του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Στην εν λόγω εκδήλωση, είχαν προσκληθεί μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι οκτώ διαπρεπών ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών οίνων και τροφίμων. Οι  προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, μάλιστα παριστάμενος εκπρόσωπος σημαντικής ιαπωνικής εισαγωγικής εταιρείας, εξεδήλωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει άμεσα επιχειρηματική συνεργασία με την ελληνική εταιρεία.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το Γραφείο O.E.Y. Τόκιο

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ