Ελλάδα-Ιαπωνία: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Βιομηχανίας

Φωτογραφία: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιαπωνία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και η πρόθεση για την περαιτέρω ενίσχυσή της, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Ιάπωνα Υπουργό Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Νομπουχίντε Μινορικάουα στο περιθώριο των εργασιών της 31ης Ολομέλειας των Κρατών – μελών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), στο Λονδίνο.

Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 υπεγράφη «Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Βιομηχανίας» μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Το Μνημόνιο θα αποτελέσει εφαλτήριο για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε ευρύ πεδίο παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων, με επίκεντρο το ναυτιλιακό εξοπλισμό.

O κ. Πλακιωτάκης δώρισε στον Ιάπωνα ομόλογό του το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την πρώτη διακρατική συμφωνία που υπέγραψε το Ελληνικό κράτος μετά την απελευθέρωσή του, η οποία μάλιστα ήταν με την Ιαπωνία: Το Σύμφωνο Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας του 1899 που υπογράφτηκε στην Αθήνα, από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Άθω Ρωμάνο και τον πληρεξούσιο Υπουργό της Πρεσβείας της Ιαπωνίας Μακίνο Νομπουάκι και το οποίο αποτέλεσε την έναρξη των επίσημων διμερών σχέσεων. Φέτος Ελλάδα και Ιαπωνία γιορτάζουν την επέτειο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img