58 Ιάπωνες δρομείς στον ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον ιστορικό Αγώνα Υπεραποστάσεων Αθήνα-Σπάρτη

photo: spartathlon.gr

日本語

Αθλητές από 52 χώρες (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού) συμμετέχουν στο φετινό 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, το Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων, απόστασης 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς τη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Όπως κάθε χρόνο, η Ιαπωνία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη συμμετοχή μετά την Ελλάδα. Οι Ιάπωνες υπερμαραθωνοδρόμοι που θα τρέξουν στην ιστορική διαδρομή είναι 58 (46 άνδρες και 12 γυναίκες) και οι Έλληνες 60 (57 άνδρες και 3 γυναίκες).

Φέτος οι συνολικές αιτήσεις ήταν 633, με τις 608 να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια επιλογής. Από την κλήρωση που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, βγήκαν τα 400 ονόματα των αθλητών που θα αγωνιστούν το 2016.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ο τερματισμός γίνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Δείτε στιγμιότυπα από τον ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του 2015

spartathlon-2016

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ