Την χορήγηση μόνιμης άδειας παραμονής σε ξένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Κιότο πρότεινε ο δήμαρχος της πόλης

Την χορήγηση μόνιμης άδειας παραμονής σε ξένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Κιότο πρότεινε ο δήμαρχος της πόλης Κέιτζι Γιαμάντα σε ημερίδα που διοργανώθηκε στις 10 Απριλίου από τη Νομαρχία του Κιότο και τον Σύνδεσμο Στελεχών Επιχειρήσεων με σκοπό την εξεύρεση τρόπων για την αναζωογόνηση της «πολιτιστικής πρωτεύουσας» της Ιαπωνίας.

Το «ειδικό βραβείο του Πανεπιστημίου του Κιότο» – όπως ονόμασε την πρότασή του ο κ. Γιαμάντα – είναι ανάμεσα σε άλλα μέτρα, όπως η υποστήριξη για την εξεύρεση εργασίας, προκειμένου να γίνει το Κιότο ελκυστικό για τους ξένους φοιτητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι περίπου 6.000.  

Φιλοδοξία του δημάρχου του Κιότο είναι όπως είπε να προσφέρει ένα περιβάλλον στους φοιτητές ανάλογο με αυτό της Σιγκαπούρης, που ηγείται στην προσέλκυση και υποστήριξη των νέων ξένων ταλέντων και που ήδη ισχύει το μέτρο που πρότεινε για το Κιότο.

Με την πρόταση του κ Γιαμάντα συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ