Βράβευση της Αγγελίνας Τσουμάνη στην Tokyo International Mini-Print Triennial (φωτογραφίες)

日本語

Η Αγγελίνα Τσουμάνη

Με την απονομή του 2ου Βραβείου (Semi Grand-Prix) στη χαράκτρια Αγγελίνα Τσουμάνη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Τόκιο η τελετή βράβευσης των νικητών της διεθνούς τριενάλε χαρακτικής Tokyo International Mini-Print Triennial που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Τέχνης Τάμα, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια καλλιτεχνικών σπουδών στην Ιαπωνία.

Το βραβείο για το έργο της “Fabric” απένειμε στην Ελληνίδα χαράκτρια ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου και κριτικός τέχνης κ. Ακίρα Τακεχάτα.

H Aγγελίνα Τσουμάνη γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φέτος ο διαγωνισμός είχε 1.927 συμμετοχές από 94 χώρες και περιοχές. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα ήταν 20. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πέρασαν 324 έργα, τα οποία εκτίθενται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Μουσείο και ανάμεσά τους είναι ακόμα ένα ελληνικό έργο, της Χρυσούλας Αγαθού. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Κορεάτισσα Jihye Lim. Με το Semi Grand-Prix βραβεύθηκε επίσης η Έρικα Σουγκιγιάμα από την Ιαπωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο κ. Γεώργιος Παρθενίου (Σύμβουλος Α’).

 

Φωτογραφίες: Τζούνκο Ναγκάτα | GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ