Τόκιο: Εκδήλωση για τoν Νίκο Καζαντζάκη και τα 25 χρόνια της ΔΕΦΝΚ

kazantzakis1日本語

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια δράσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) διοργανώνoυν στις 14 Μαϊου 2013 στο Τόκιο το Ελληνοϊαπωνικό Κέντρο και η Japan-Greece Society σε συνεργασία με τη ΔΕΦΝΚ.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Γεώργιος Στασινάκης.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Junko Nagata «η επέτειος των 25 χρόνων δράσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στο ιαπωνικό κοινό έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παγκοσμίως.  Οι Ιάπωνες γνωρίζουν τον Νίκο Καζαντζάκη κυρίως από τον Ζορμπά όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο του έργου του – όχι μόνο του συγγραφικού αλλά και των στοχασμών του. Ο Καζαντάκης έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία δύο φορές. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ που είναι μια από τις πιο οξυδερκείς δυτικές ματιές στην πατρίδα μου, ένα εξαίρετο ρεπορτάζ για την προπολεμική Ιαπωνία. Αξίζει να αναφέρω επίσης ότι το δεύτερο ταξίδι του στην Ιαπωνία το 1957 (το πρώτο ήταν το 1935) ήταν ο τελευταίος μακρινός προορισμός του συγγραφέα, λίγους μήνες πριν το θάνατό του. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ κύριος Στασινάκης, ένας ακούραστος άνθρωπος που προωθεί το έργο του Καζαντζάκη σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνει. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο και τον Έλληνα Πρέσβη κο Nικόλαο Τσαμαδό, ο οποίος από την αρχή αγκάλιασε την εκδήλωση και μας προσέφερε την θερμή υποστήριξη της Πρεσβείας».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιέχει ομιλία του πρόεδρου της ΔΕΦΝΚ κ. Γεώργιου Στασινάκη για τα 25 χρόνια της ΔΕΦΝΚ, το έργο και τη σκέψη του Καζαντζάκη και τις σχέσεις του με την Ιαπωνία. Επίσης θα προβληθεί βίντεο για τον συγγραφέα από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη είναι ένα διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, με τη συμμετοχή της Ελένης Καζαντζάκη και του Γιώργου Ανεμογιάννη, ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στους Βαρβάρους – Μυρτιά (Κρήτη), οι οποίοι και ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη. Ο κύριος σκοπός της Εταιρείας είναι η προώθηση του έργου και της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Έχει πάνω από 5.000 μέλη σε 119 χώρες.  Η έδρα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη είναι η Γενεύη, Ελβετία.

Πρόγραμμα

kazantzakis2

 

 14 Mαϊου 2013, ώρα 18:30-20:00

Ομιλία του Προέδρου της ΔΕΦΝΚ κου Γεωργίου Στασινάκη

Η ομιλία θα γίνει στα ελληνικά.  Θα υπάρχει ιαπωνική μετάφραση. 

Περιεχόμενα
1. Τα 25 χρόνια της ΔΕΦΝΚ
2. Το έργο και η σκέψη του Καζαντζάκη
3. Οι σχέσεις του με την Ιαπωνία

Συζήτηση

Θα ακολουθήσει συζήτηση του ομιλητή με το κοινό. Θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά-ιαπωνικά.

Προβολή βίντεο από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στον ιστότοπο της εκδήλωσης

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top