Τόκυο: Με ελληνική συμμετοχή ο 14ος παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη καλύτερου οινοχόου

sommelier_tokyo_2013

Πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο στον συνεδριακό χώρο “Tokyo International Forum” στο χρονικό διάστημα 26-29 Μαρτίου 2013 ενώπιον 5.000 θεατών o εν θέματι διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν επαγγελματίες οινοχόοι από 54 χώρες. Από την χώρα μας συμμετείχε ο κ. Νικόλας Γιαννόπουλος, οινοχόος στο εστιατόριο “Nobu Matsuhisa Athens/Μykonos”, oποίος όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό γύρο. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε επίσης ο κ. Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Οινοχόων.

Νικητής του εν λόγω διαγωνισμού που είχε έντονα θεατρικό χαρακτήρα, αναδείχθηκε ο Eλβετός κ. Paolo Basso, oινοχόος στο ελβετικό εστιατόριο “Conca Balla de Vacallo”, κατόπιν εξαντλητικής δοκιμασίας, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τυφλή γευστική δοκιμή και αναλυτική περιγραφή τεσσάρων κρασιών, άνοιγμα αφρώδους οίνου, προτάσεις κρασιών για κάθε πιάτο ενός συγκεκριμένου εδεσματολογίου, μετάγγιση κόκκινου οίνου, αναγνώριση προσωπικοτήτων από τον χώρο του οίνου κλπ.

Εν λόγω διαγωνισμός λαμβάνει χώρα κάθε τρία χρόνια-ο πρώτος έλαβε χώρα το 1969- και διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (Αssociation de la Sommellerie Internationale, A.S..I, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ιάπωνας Shinya Tasaki, που τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ένωσης Οινοχόων. Ο προαναφερθείς σύνδεσμος απαριθμεί 55 κράτη-μέλη. Η δε Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, αποτελεί μέλος της A.S.I. από το 1998.

Σύμφωνα με σχόλια του προέδρου της κριτικής επιτροπής κ. Serge Dubs, ο σύγχρονος οινοχόος θα πρέπει να διαθέτει άριστη γνώση των οίνων, να είναι επικοινωνιακός, ακριβής και φιλικός και να ενεργεί ως “πρεσβευτής” των οινοπαραγωγών, αφού αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αυτών και των καταναλωτών.

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ