ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑΤόκιο: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών

Τόκιο: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών

GreeceJapan Olympiads

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο η εκδήλωση της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών. Στην κατάμεστη αίθουσα από Ιάπωνες Ολυμπιονίκες καθώς και εκπροσώπους των ιαπωνικών ΜΜΕ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και επί σειρά ετών συμπαίκτριά της στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης κα Εύη Μωραϊτίδου, συνυπέγραψε με τον Πρόεδρο των Ιαπώνων Ολυμπιονικών και χρυσό Ολυμπιονίκη στη Σεούλ το 1988 κ.Suzuki Daichi, μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει κοινές δράσεις από μέλη των δύο Συλλόγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιαπωνία, για την προαγωγή του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού της μίας χώρας στο κοινό της άλλης.

GreeceJapan Olympiads02
Από αριστερά: Πρέσβης κ.Λουκάς Καρατσώλης, κα Εύη Μωραϊτίδου, κα Βούλα Κοζομπόλη, κ.Suzuki Daichi

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας κ. Τsunekazu Τakeda, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης και ο κ .Διονύσης Πρωτόπαπας, Σύμβουλος Α Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων.

Με τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας κ. Τsunekazu Τakeda (δεξιά)
Με τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας κ. Τsunekazu Τakeda (δεξιά)

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: “Είμαστε ιδιαιτέρα ευτυχείς για την συνεργασία με τους Ιάπωνες Ολυμπιονίκες, καθώς αποτελεί πρώτης τάξεως υπόβαθρο για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, οι Ιάπωνες Ολυμπιονίκες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό και τη δημιουργία του Ολυμπιακού Κινήματος. Κατά παρόμοιο τρόπο δόθηκε και σε εμάς η ευκαιρία να αποτυπώσουμε το θαυμασμό μας στον ιαπωνικό πολιτισμό, όπως αυτός εκφράζεται από την συνεισφορά του στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Ελπίζουμε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών, θα συμβάλλει στην περαιτέρω προσέγγιση των 2 σπουδαίων πολιτισμών μας, ιδιαίτερα εν’ όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα πραγματοποιηθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα”.

GreeceJapan Olympiads3

Shiro Hashizume
Shiro Hashizume

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη ενώπιον εκατόν πενήντα Ιαπώνων ολυμπιονικών από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ανάμεσά τους και ο γηραιότερος εν ζωή Ιάπωνας Ολυμπιονίκης, ο 88χρονος κ. Shiro Hashizume, αργυρός ολυμπιονίκης στα 1500μ. ελεύθερης κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952.

Φωτογραφίες: Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιαπωνία

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ