Τόκιο: Στη δεξίωση του Ikebana International για το νέος έτος

日本語

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 έλαβε χώρα στο Palace Hotel Tokyo η καθιερωμένη δεξίωση για το νέο έτος του Ιkebana International με την τελετή παράδοσης των εσόδων της φιλανθρωπικής εκδήλωσης και έκθεσης της Ιαπωνικής Ανθοδετικής που είχε πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο υπό την προεδρία της κας Ιωάννας Χαρίκλειας Γιαννακάρου, συζύγου του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνου Κακιούση.

Στη μέση η Πριγκίπισσα Τακαμάντο. Δεξιά της η κα Έμι Μοτέγκι. Πίσω από την Πριγκίπισσα Τακαμάντο η κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου. Φωτ.: Τζούνκο Ναγκάτα © GreeceJapan.com

Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου του Ιkebana International κας Μίχο Οκαουάρα, η οποία καλωσόρισε τους περίπου 450 προσκεκλημένους, ανάμεσά τους σύζυγοι ξένων Πρεσβευτών και εκπρόσωποι παραρτημάτων του Ιkebana International από πόλεις της Ιαπωνίας και του εξωτερικού. Στη συνέχεια η κα Γιαννακάρου παρέδωσε τις φιλανθρωπικές δωρεές στον Νομάρχη της Σάγκα κ. Γιοσινόρι Γιαμαγκούτσι και τον Αντινομάρχη του νομού Τσίμπα κ. Σινσούκε Τακιγκάουα. Οι δύο νομοί υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες και τους τυφώνες του περασμένου χρόνου.
Ένα συμβολικό μέρος των εσόδων της φιλανθρωπικής εκδήλωσης παρέδωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος του Τόκιο του Ιkebana International κα Τζούνκο Κατάνο στο Japan National Student Association Fund και στην εφημερίδα The Japan Times.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσίαση της η Επίτιμη Πρόεδρος του Ikebana International Πριγκίπισσα Τακαμάντο και η κα Έμι Μοτέγκι, σύζυγος του Ιάπωνα Υπουργού Εξωτερικών κ.Τοσιμίτσου Μοτέγκι.

Στο πλαίσιο της δεξίωσης, ο Headmaster της Σχολής Ικεμπάνα Οχάρα κ. Χιρόκι Οχάρα, έκανε επίδειξη ανθοδετικής με πολύ όμορφες συνθέσεις.

Φωτογραφίες

 

Συνθέσεις Ικεμπάνα του Ikebana International και παραρτημάτων του 

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ