Το Tokyo 2020 προτείνει να γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 11 Μαρτίου

Την πρόταση να γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 11 Μαρτίου του 2020, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Tokyo 2020” Γιοσιρό Μόρι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 24 Ιουλίου στο Τοχόκου, παρουσία δημοσιογράφων από εφημερίδες των νομών Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Ιουάτε.

Ο κ. Μόρι, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός την περίοδο 2000-2001 (το 2001 είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα), είπε ότι η επιλογή αυτής της ημερομηνίας γίνεται λόγω τού ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο συμβολίζουν την ανόρθωση των πληγεισών περιοχών από τον καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011.

Ο Πρόεδρος του “Tokyo 2020” πρόσθεσε ότι η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί μετά τις διαβουλεύσεις με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας στην Ιαπωνία θα δοθεί στις 26 Μαρτίου 2020 στη Φουκουσίμα και θα κατευθυνθεί προς το νότο περνώντας από 14 ενδιάμεσους νομούς μέχρι την Οκινάουα για να ανέβει στη συνέχεια στο Χοκάιντο στο βόρειο τμήμα της χώρας και να κατηφορίσει από εκεί προς το Τόκιο όπου αναμένεται να φτάσει στις 10 Ιουλίου.

 

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram και YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!
scroll to top
Send this to a friend