ΑρχικήNIHON AREKOREΤο ιαπωνικο σέρβις...
Το ιαπωνικο σέρβις…

…εξακολουθεί να με συγκινεί: οι δύο πελάτισσες ενός μάλλον ακριβού ζαχαροπλαστείου ενός μάλλον ακριβού ξενοδοχείου έχουν παραγγείλει ένα τσάι με γλυκά τύπου “άφτερνουν τι” και έχουν ζητήσει από κάποιον υπάλληλο να τις τραβήξει φωτογραφία. Και προκειμένου να μην εμποδίσει τη δουλειά των σερβιτόρων, ανέλαβε να το κάνει ο προϊστάμενος του μαγαζιού (βλ. ρουχα, αξεσουάρ κ.λπ.) ακόμα και αν αυτό σημαίνει να γονατίσει.

Φωτογραφία: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης


Για περισσότερο Nihon Arekore, στο ίδιο το μπλογκ εδώ. Ο τίτλος παρεμπιπτόντως, (“Nihon Arekore” ή “日本あれこれ” ή “Νιχόν Άρε-κόρε”) σημαίνει “αυτό κι εκείνο από την Ιαπωνία”, “ετερόκλητα πράγματα από την Ιαπωνία”, “διάφορα από την Ιαπωνία” –κάτι τέτοιο. Ήτοι, πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, από το Τόκιο.

 

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ