ΑρχικήUncategorizedΤο Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του
Το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του

Γράφει ο Λουκάς Σπανός

Το 79ο ταξίδι του ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το «Πλοίο της Ειρήνης» (Pīsu Bōto γραμμένο σε Katakana ピースボート, δηλαδή Peace Boat).

Tο Πλοίο της Ειρήνης καταπλέοντας πέρυσι στο λιμάνι του Πειραιά
Tο Πλοίο της Ειρήνης καταπλέοντας πέρυσι στο λιμάνι του Πειραιά

Η ιδέα ξεκίνησε το 1983 από Ιάπωνες φοιτητές ως μία «δημιουργική αντίδραση» στην λογοκρισία που επέβαλε η Ιαπωνική Κυβέρνηση για το μιλιταριστικό παρελθόν της χώρας. Με το «Πλοίο της Ειρήνης» επισκέπτονταν γειτονικές χώρες και μάθαιναν από πρώτο χέρι τι συνέβη. Με τον καιρό, το «Πλοίο της Ειρήνης» έλαβε παγκόσμια διάσταση. Έγινε σημείο συνάντησης και διασύνδεσης ομάδων απ’ όλο τον κόσμο για την αφύπνιση για ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάθε χρόνο ξεκινά το ταξίδι του από την Ιαπωνία και μετά από 3,5 μήνες, όπου κάνει το γύρω το κόσμου, επιστρέφει και πάλι στην Ιαπωνία. Φέτος ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα και, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά την 1η Μάη. Επόμενοι σταθμοί θα είναι διάφορα λιμάνια, όπως στη Νάπολη, τη Βαρκελώνη, το Ελσίνκι, την Αγία Πετρούπολη, το Μπέλφαστ, τη La Guaira στη Βενεζουέλα, Cristobal στον Παναμά, το Ακαπούλκο στο Μεξικό και άλλα, καταλήγοντας στις 12 Ιουλίου και πάλι στην Γιοκοχάμα.

Οι 700 περίπου επιβάτες του πλοίου, ένα πολυεθνικό μωσαϊκό ατόμων κάθε ηλικίας, βιώνουν μία πραγματικά μοναδική πολυπολιτισμική εμπειρία. Πάνω στο πλοίο γίνονται σεμινάρια και διαδραστικά events για συνήθειες, έθιμα και παραδόσεις χωρών, για συγκεκριμένα θέματα με επίκεντρο το περιβάλλον, τη διεθνή ειρήνη και συνεργασία, ενώ γίνεται και εκμάθηση διαφόρων γλωσσών. Αντίστοιχα, στα λιμάνια που το πλοίο σταθμεύει, διοργανώνονται διάφορα μικρής κλίμακας events που εμπλέκουν τοπικές κοινωνίες, «ξεπερνώντας» πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές.

peaceboat2
Δραστηριότητες πάνω στο πλοίο

Φέτος, για παράδειγμα, κατά την παραμονή του πλοίου στη Σρι Λάνκα, οι επιβάτες θα επισκεφθούν μία κοινότητα στην πρωτεύουσα Κολόμπο όπου διαμένουν παιδιά που ζουν εκεί επειδή οι γονείς τους αδυνατούν να τα μεγαλώσουν είτε έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες. Στο λιμάνι της Στοκχόλμης θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στις πλέον περιβαλλοντικά φιλικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η χώρα.

Προσεγγίζοντας την Ανταρκτική
Προσεγγίζοντας την Ανταρκτική

Στο «Πλοίο της Ειρήνης» μπορείς κάποιος να συμμετέχει – γενικά συμμετέχουν Έλληνες αν και όχι πολλοί – είτε ως επιβάτης είτε ως εθελοντής, συμμετέχοντας στις ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται πάνω στο πλοίο. Μία εμπειρία που αξίζει κάποιος σίγουρα να ζήσει!

Το «Πλοίο της Ειρήνης»

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ