ΑρχικήNIHON AREKOREΘρησκεία και καθημερινή ζωή
Θρησκεία και καθημερινή ζωή

Οι γειτονιές Ταουαραμάτσι (田原町) και Ιναριτσό (稲荷町) είναι γνωστές για τα καταστήματα που φτιάχνουν και πουλούν βουδιστικά (μπουτσουντάν/仏壇) και σιντοϊστικά (καμιντάνα/神棚) προσευχητάρια για σπίτια και μαγαζιά. Το θέαμα είναι πολύ συνηθισμένο, εξ ου και ο κύριος της φωτογραφίας δεν τους δίνει σημασία -το μπουτσουντάν είναι γυρισμένο πλάτη όμως το καμιντάνα φαίνεται κάπως καλύτερα.
Φωτογραφία: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης


Για περισσότερο Nihon Arekore, στο ίδιο το μπλογκ εδώ. Ο τίτλος παρεμπιπτόντως, (“Nihon Arekore” ή “日本あれこれ” ή “Νιχόν Άρε-κόρε”) σημαίνει “αυτό κι εκείνο από την Ιαπωνία”, “ετερόκλητα πράγματα από την Ιαπωνία”, “διάφορα από την Ιαπωνία” –κάτι τέτοιο. Ήτοι, πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, από το Τόκιο.

 

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ