ΑρχικήΙΑΠΩΝΙΑΘεομηνία με δεκάδες νεκρούς στη Δυτική Ιαπωνία
Θεομηνία με δεκάδες νεκρούς στη Δυτική Ιαπωνία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Τετάρτη 11 Ιουλίου, 08:00 (ώρα Ιαπωνίας):
159 νεκροί και 57 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 73 νεκροί, τουλάχιστον 63 αγνοούμενοι και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν τη Δυτική Ιαπωνία τις τελευταίες 48 ώρες. Οι νομοί με τις περισσότερες ζημιές και θύματα είναι οι Χιροσίμα, Εχίμε, Οκαγιάμα, Χιόγκο, Κιότο, Σίγα, Φουκουόκα και Γιαμαγκούτσι στα νησιά Χόνσου και Κιούσου.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που ευθύνονται για τις καταστροφές αναμένεται να συνεχιστούν παρότι ο καιρός έχει βελτιωθεί. Οδηγίες για εκκένωση έχουν δοθεί σε 8,6 εκατομμύρια πολίτες από τους οποίους 42.000 έχουν ήδη εγκαταλείψει τις κατοικίες τους καθώς ολόκληρα χωριά στους παραπάνω νομούς έχουν βυθιστεί στα νερά από την ιστορική βροχόπτωση, τα επίπεδα της οποίας σε πολλές περιπτώσεις είναι διπλάσια ή τριπλάσια του μέσου όρου για την εποχή.

 

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο".
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ