«Τα Κάστρα των Σαμουράι» και «Ιαπωνία, πίσω στις ρίζες» – Ντοκιμαντέρ στην ΕΤ3

Τα ωριαία ντοκιμαντέρ «Τα κάστρα των Σαμουράι» και «Ιαπωνία, πίσω στις ρίζες» θα προβάλλει η τηλεόραση της ΕΤ3 στις 29 και 30 Απριλίου στις 13:00 & 20:00.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/04/2020, στις 13:00 & 20:00

Τα κάστρα των Σαμουράι

Περίληψη (από τη σελίδα της ΕΤ3)
Πέντε χρόνια μετά την ανακαίνισή του, η Ιαπωνία γιορτάζει με μεγάλη υπερηφάνεια το άνοιγμα μετά από πολλά χρόνια του Κάστρου Χιμέτζι που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα Ιαπωνικά Κάστρα, παρόλο που συγχέονται με ναούς, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας αυτής. Η πανέμορφη αρχιτεκτονική τους εντυπωσίασε τους πρώτους Ευρωπαίους που έφτασαν στη χώρα τον 16ο αιώνα.
Μπορεί, κάποιος να φανταστεί τους Σαμουράι να περιδιαβαίνουν τα μονοπάτια, να ελέγχουν τις εξόδους των κάστρων και να επισκέπτονται τα μπουντρούμια τους.
Από το Βορρά μέχρι το Νότο, και συγκεκριμένα κατά τη χρονική διάρκεια της άνθισης των κερασόδεντρων, το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει τη σπάνια ομορφιά αυτών των μνημείων, που χαρακτηρίζουν τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου».

ΠΕΜΠΤΗ 30/04/2020, στις 13:00 & 20:00

Ιαπωνία, πίσω στις ρίζες

Περίληψη (από τη σελίδα της ΕΤ3)
Στην Ιαπωνία, ο Απρίλιος σηματοδοτεί την Άνοιξη, τις ανθισμένες κερασιές και την «Χρυσή Εβδομάδα», την εποχή κατά την οποία, οι πολίτες παίρνουν μια συγκεκριμένη άδεια για να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Οι Ιάπωνες νιώθουν ένα δέος για την ιστορία τους και, μάλιστα, κάποιοι από αυτούς επιμένουν να ζουν μία ζωή κυριευμένη από Σαμουράι και Σογκούν.
Κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής, η «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» έζησε ένα συναρπαστικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ξύπνημα. Σήμερα, η χώρα και οι άνθρωποί της, ζουν με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία, που χαρακτηρίζεται από τη σχολή Ζεν και τον κώδικα τιμής των Σαμουράι.

scroll to top