Συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης

cyprus-japan-flags

Συνάντηση με την Πρώτη Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κα Γιόκο Μαετζίμα είχε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ Δέσποινα Μαρτίδου-Φορσιέρ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων Κύπρου-Ιαπωνίας για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το 2015.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών αποτέλεσε το γεγονός ότι θα προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης, μέσω της υπογραφής του Μνημονίου αλλά και της ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Τόσο η κα Μαρτίδου-Φορσιέρ όσο και η κα Μαετζίμα, δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας, η διαβούλευση του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για την υπογραφή του.

H Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα λειτουργεί και ως διπλωματική αρχή της Ιαπωνίας για την Κύπρο.


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top