Συνεργασία Ελλάδας – Ιαπωνίας σε θέματα Παιδείας

Συνάντηση Υπουργών παιδείας Ελλάδας-Ιαπωνίας
Συνάντηση Υπουργών παιδείας Ελλάδας-Ιαπωνίας

Τα θέματα της δημιουργίας Εδρών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και γενικότερης συνεργασίας με τη Ελλάδα σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με τον υπουργό Παιδείας της Ιαπωνίας κ.Hakubun Shimomura στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ιαπωνία.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Πανεπιστήμιου της Ναγκόγια, Michinari Hamaguchi όπου δήλωσε: «Είναι συγκινητικό να βρίσκεις εστίες ελληνικής παιδείας στην καρδιά της Άπω Ανατολής. Η παρουσία μου ως Υπουργός μαζί με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Παιδείας καθηγητή κ. Καζάζη συμβολίζει την έμπρακτη μέριμνα για την ελληνική παιδεία. Το Υπουργείο σκοπεύει να συνδέσει τις διάσπαρτες εστίες ελληνικών σπουδών σε μια ηλεκτρονική κοινότητα πρακτικής. Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας θα διαθέσει όλους τους ψηφιακούς πόρους που χρειάζονται για το έργο τους και θα τους παράσχει εξ αποστάσεως την επιμόρφωση που χρειάζονται για να ενσωματώσουν και την Νέα Ελληνική στην διδασκαλία και την πιστοποίηση διευρύνοντας παράλληλα το πρόγραμμα διδασκαλίας των κλασσικών γλωσσών».

Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε ακόμη με τον Ιάπωνα υπουργό θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ τον ευχαρίστησε για τα έξι πιο σημαντικά κέντρα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Παράλληλα και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος παρενέβη στην παγκόσμια διάσκεψη της UNESCO για την παιδεία για την αειφόρο ανάπτυξη, στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Στο Πενεπιστήμιο της Ναγκόγια
Στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ