ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεχίζονται οι συναντήσεις για τη συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στην αμυντική βιομηχανία

Συνεχίζονται οι συναντήσεις για τη συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στην αμυντική βιομηχανία

Φωτογραφία: ΓΔΑΕΕ

Με τον Ιάπωνα ομόλογό του κ. Γιοσιγιούκι Σουζούκι, Επίτροπο Εξοπλισμών του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας (Acquisition, Technology & Logistics Agency) συναντήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) ο Αντινάυαρχος ΕΑ κ. Κυριάκος Κυριακίδης, γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Ιάπωνας Επίτροπος μετέβη επίσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες τους. Στην Ιαπωνική αντιπροσωπεία συμμετείχε ο Ιάπωνας Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Γιασουχίρο Σιμίζου και αξιωματούχοι της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Η επίσκεψη του κ. Σουζούκι στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο διμερών επαφών που ξεκίνησαν μετά την πρώτη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 2017 και συνεχίστηκαν το Δεκέμβριο του ίδιου έτους στην Αθήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο διερευνάται και η προοπτική συνεργασίας στην παραγωγή του αμφίβιου αεροσκάφους ShinMaywa US-2 της ιαπωνικής εταιρείας Shin-Maywia Industries, το οποίο θεωρείται ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες στον τομέα της πυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης.

Το GreeceJapan.com είχε φωτογραφήσει το ShinMaywa US-2 στην αεροπορική βάση Shimofusa της Αεροπορίας του Ιαπωνικού Ναυτικού στο νομό Τσίμπα.

photo: Junko Nagata/ GreeceJapan.com
photo: Junko Nagata/ GreeceJapan.com
photo: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ