Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για το ναυάγιο στην Ιαπωνία

日本語

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανάρτησή του στο twitter εκφράζει τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για το ναυάγιο στην Ιαπωνία.

«Η Ελλάδα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο δυστύχημα με το περιηγητικό σκάφος στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μας είναι στους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας».

 

Το τραγικό ναυάγιο συνέβη το Σάββατο 23 Απριλίου σε τουριστικό σκάφος που είχε αποπλεύσει με 24 επιβάτες και διμελές πλήρωμα για περιήγηση κατά μήκος της χερσονήσου Σιρετόκο στο βορειοανατολικό τμήμα του Χοκάιντο. To σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 13:13 τοπική ώρα ειδοποιώντας πως έμπαζε νερά και είχε αρχίσει να βυθίζεται. Μέχρι στιγμής η ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 11 ανθρώπων ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους υπόλοιπους 15. Για τα αίτια του ναυαγίου έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η χερσόνησος Σιρετόκο, το «τέλος του κόσμου» για τους αυτόχθονες Αϊνού, είναι το νοτιότερο σημείο στο Βόρειο Ημισφαίριο όπου σχηματίζεται εποχιακός θαλάσσιος πάγος κάθε χρόνο και το 2005 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img