Στοιχειωμένη η πρωθυπουργική κατοικία στο Τόκιο;

shinzo-abe-flagΌσοι αναρωτιούνται γιατί οι πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας αλλάζουν τόσο συχνά, ίσως βρουν την απάντηση στην ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η πρωθυπουργική κατοικία είναι… στοιχειωμένη. Υπερβολή; Κι όμως! Πρόσφατα, βουλευτής της αντιπολίτευσης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Σίνζο Άμπε, ρώτησε ανοιχτά αν ο λόγος που ο τελευταίος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στην πρωθυπουργική κατοικία καίτοι έχει αναλάβει τη θέση από το Δεκέμβριο είναι επειδή πιστεύει τις φήμες ότι το κτήριο κατοικείται ήδη από φαντάσματα.

Βεβαίως το γραφείο του κ. Άμπε έσπευσε να απαντήσει αρνητικά και μάλιστα αρκετά κοφτά, όμως η φημολογία έχει κάποια βάση, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν στα μεταφυσικά φαινόμενα: Το 1932, ο τότε πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι δολοφονήθηκε στο ίδιο αυτό κτήριο στο πλαίσιο ενός κινήματος αξιωματικών του ναυτικού ενώ τέσσερα χρόνια μετά, σε μια άλλη απόπειρα πραξικοπήματος την ίδια μοίρα απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός Κεϊσούκε Οκάντα –και η επίθεση κατά του Οκάντα έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία.

Ο κ. Άμπε δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει ερωτηθεί για το θέμα των φαντασμάτων στο κτήριο της περιοχής Ναγκάτα-τσο του Τόκιο: άλλοτε σοβαρά και άλλοτε αστεία και άλλοι προκάτοχοί του έχει χρειαστεί να απαντήσουν αν έχουν δεχτεί επισκέψεις από το υπερπέραν, πιθανώς επειδή κάποιοι άλλοι –καθώς και κάποιες πρώτες κυρίες- έχουν αναφέρει ότι τους συνέβησαν ανεξήγητα φαινόμενα κατά τη διαμονή τους εκεί.

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top