Στο Τόκιο –για χάμπουργκερ!

THE_BURGER_MAP

Δεν είναι ακριβώς το πρώτο πιάτο που σκέφτεται κανείς όταν λέει «Τόκιο» όμως ο Γιοσιχίντε Ματσουμπάρα έχει αφιερώσει τη ζωή του καθώς και ένα περιοδικό, το «Hamburger Street» και ένα μπλογκ, το hamburger.jp στο ένα από τα δύο διασημότερα αμερικανικά-που-δεν-είναι αμερικανικά σάντουιτς. Για την ακρίβεια, ο κ. Ματσουμπάρα πέρα από τα παραπάνω έχει γράψει και τον απόλυτο οδηγό χάμπουργκερ του Τόκιο, το «The Burger Map Tokyo» ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, κυκλοφορεί ξανά ανανεωμένος φέτος. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο λόγος που οδήγησε στη δεύτερη, αναθεωρημένη έκδοση ήταν αφενός η αυξανόμενη κινητικότητα του συγκεκριμένου είδους εστιατορίου καθώς και το ξεκαθάρισμα της αγοράς στα χρόνια που μεσολάβησαν. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στους «Japan Times», «τα εστιατόρια που έχουν μείνει στην αγορά σήμερα είναι ώριμα και τα πιάτα τους έχουν βελτιωθεί πολύ –όταν έγραψα το πρώτο βιβλίο ήταν ακόμα νέα και κάποια απλώς ακολουθούσαν τη μόδα».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα χάμπουργκερ για τα οποία μιλάει ο κ. Ματσουμπάρα στο βιβλίο, το περιοδικό και το μπλογκ του δεν έχουν καμία σχέση με τις αλυσίδες φαστ-φουντ, ιαπωνικές ή διεθνείς: τα εστιατόρια στα οποία κάνει το… ρεπορτάζ του είναι όλα ειδικευμένα στα χάμπουργκερ και δημιουργούν τα πιάτα τους ένα προς ένα χρησιμοποιώντας τα καλύτερα δυνατά υλικά και συχνά εμπειρία κερδισμένη στις ΗΠΑ. Στη νέα έκδοση του «The Burger Map Tokyo», ο συγγραφέας έχει συμπεριλάβει 63 εστιατόρια στο Τόκιο, την Καναγκάουα, την Τσίμπα και τη Σαϊτάμα, 30 από τα οποία δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση. Όσο για προτάσεις, ξεχωρίζει τα Martiniburger στο Σιντζούκου, τη μπιραρία Antenna America στη Γιοκοχάμα και το Burger Mania στο Έμπισου.

Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ