Στο Τόκιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2025!

Τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Τόκιο θα γίνει ξανά το παγκόσμιο κέντρο του αθλητισμού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου κατά τη διάρκεια της 228ης συνεδρίασης στο Όρεγκον των ΗΠΑ, επέλεξε την ιαπωνική πρωτεύουσα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025, χρονιά που η Ιαπωνική Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου (JAAF) γιορτάζει τα εκατό χρόνια της.

Το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας θα έχει την ευκαιρία το 2025 να γεμίσει με τους φιλάθλους που λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Το Τόκιο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία για την ανάληψη της διοργάνωσης ανάμεσα στο Ναϊρόμπι (Κένυα), τη Σιλεσία (Πολωνία) και τη Σιγκαπούρη. H αξιολόγηση βασίστηκε σε τέσσερις εστιασμένους τομείς: Tη δυνατότητα για μια ισχυρή διοργάνωση, τις ευκαιρίες να επιφέρει έσοδα για την World Atheltics, του προορισμού που θα ενισχύσει το διεθνές προφίλ του στίβου και το κατάλληλο κλίμα.

Ο Πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, αφού ευχαρίστησε όλες τις πόλεις που αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια για να προετοιμάσουν τις προσφορές δείχνοντας τη δέσμευσή τους στο στίβο, είπε: «Μέσα σε ένα εξαιρετικά ισχυρό πεδίο υποψηφίων για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2025, το Τόκιο προσέφερε μια συναρπαστική προσφορά. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα λαμπρό φως για την Ιαπωνία καθώς το 2025 γιορτάζονται τα 100 χρόνια της Ιαπωνικής Ένωσης Ομοσπονδιών Στίβου (JAAF), φέρνοντας το στίβο παγκόσμιας κλάσης πίσω στους κατοίκους του Τόκιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της JAAF, Μιτσούγκι Ογκάτα είπε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η World Athletics δείχνει την εμπιστοσύνη της στην Ιαπωνία για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025. Μαζί με την World Athletics ως μία ομάδα, θα αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή παγκόσμια διοργάνωση για την ανάπτυξη του αθλήματός μας σε υψηλότερο επίπεδο. Η ιστορία έχει δείξει ότι έχουμε την ικανότητα και την ενέργεια να φιλοξενούμε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και να εμπνέουμε το διεθνές κοινό. Υποσχόμαστε ότι το Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο θα είναι γεμάτο από φιλάθλους για να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές και όλους τους εμπλεκόμενους».

To 18o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ξεκινά στο Όρεγκον την Παρακευή 15 Ιουλίου 2022, ενώ η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2023.

Η Ελλάδα έχει διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 (Αθήνα, 1-10 Αυγούστου). Η Ιαπωνία διοργάνωσε επίσης του 1991 (Τόκιο, 23/8-1/9) και του 2007 (Όσακα, 24/8-2/9).

Το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η ανακοίνωση της World Athletics στο instagram

Πληροφορίες από worldathletics.org

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img