Στο «Ντομπούτσου νο Κούνι» το βραβείο παιδικού μάνγκα της Kodansha

animal_landΈνα τανούκι (σκύλος-ρακούν και πρωταγωνιστής σε πολλούς ιαπωνικούς μύθους και θρύλους) ονόματι «Μονόκο» είναι ο ήρωας του «Ντομπούτσου νο Κούνι» («Η Χώρα των Ζώων») του τίτλου που κέρδισε το βραβείο παιδικού μάνγκα της εκδοτικής εταιρείας Kodansha.

Τα βραβεία, τα οποία έχουν μακρόχρονη ιστορία στην Ιαπωνία (με διάφορες μορφές δίνονται από το 1960 όταν ο μεγάλος εκδοτικός οίκος έκλεισε τα 50 του χρόνια) καλύπτουν τέσσερις κατηγορίες: τα παιδικά (τζίντο μπούμον), τα εφηβικά για αγόρια (σόνεν μπούμον), τα εφηβικά για κορίτσια (σότζο μπούμον) και τα γενικά (ιπάν νο μπούμον) με την πρώτη να είναι και η πιο σημαντική καθώς είναι η παλιότερη.

Το «Ντομπούτσου νο Κούνι» το υπογράφει ο 39ρονος Μακότο Ράικου γνωστός από τη σειρά «Κοντζίκι νο Γκάς» η οποία έχει μεταφερθεί και στον κόσμο των άνιμε και η οποία το 2002 του χάρισε επίσης ένα βραβείο, αυτό του εκδοτικού Shogakukan με τον οποίο και συνεργάζεται.

Το βραβείο της Kodansha, εκτός από την ακόμα μεγαλύτερη καταξίωση αποφέρει στο δημιουργό της και το ποσό του ενός εκατομμυρίου γεν∙ στην πραγματικότητα βεβαίως η επιτυχία του μάνγκα στο κοινό από το 2009 που ξεκίνησε είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

 

 

    scroll to top