ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣτην ιαπωνική Rakuten πωλήθηκε η Viber η οποία έχει ως βάση την Κύπρο

Στην ιαπωνική Rakuten πωλήθηκε η Viber η οποία έχει ως βάση την Κύπρο

viber

Σε ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου πωλήθηκε η Viber, η εφαρμογή που έφερε υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που προσφέρει το Skype, στο κινητό μας. Η Κύπρος είναι η βάση της εταιρείας.

Η εφαρμογή πουλήθηκε σε ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου για 900 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς  ότι η εφαρμογή μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της το ιστολόγιο techblog.gr, η Rakuten, το αντίπαλο δέος της Amazon στην Ιαπωνία,  εξαγόρασε το Viber μπαίνοντας έτσι στην αγορά της επικοινωνίας. Σημειώνει επίσης ότι η εφαρμογή ήταν μία από τις πρώτες που πρόσφερε δυνατότητες VoIP, ενώ αργότερα επέτρεψε την αποστολή μηνυμάτων και κλήση τηλεφώνων μέσω της πρόσφατης υπηρεσίας Viber-Out.

Στα τρία χρόνια ζωής του, η εφαρμογή Viber ξεπέρασε τους 300 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που δελέασε την Rakuten η οποία ψάχνει να επεκταθεί και εκτός από τα όρια της Ιαπωνίας. Η Rakuten έχει αγοράσει ποσοστά στο Pinterest αλλά και εξ’ ολοκλήρου την εταιρία κατασκευής e-reader, Kobo.

Στην Κύπρο η βάση της εταιρείας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, η ιδιωτική εταιρία Viber έχει ως βάση της την Κύπρο και ιδιοκτήτης της είναι ο ισραηλινός επιχειρηματίας Talmon Marco.

Η εφαρμογή θα προσθέσει 300 εκατομμύρια χρήστες στους ήδη 200 εκατομμύρια χρήστες της Rakuten. Αυτό δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Rakuten, Hiroshi   Mikitani σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.

O Mikitani δήλωσε «θα είναι σε θέση (ΣτΜ. το Viber) να διεισδύσει σε νέες αγορές, μέσω πολλαπλών ψηφιακών προσφορών περιεχομένου».

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ