ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣτην ιαπωνική Rakuten πωλήθηκε η Viber η οποία έχει ως βάση την Κύπρο
Στην ιαπωνική Rakuten πωλήθηκε η Viber η οποία έχει ως βάση την Κύπρο

viber

Σε ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου πωλήθηκε η Viber, η εφαρμογή που έφερε υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που προσφέρει το Skype, στο κινητό μας. Η Κύπρος είναι η βάση της εταιρείας.

Η εφαρμογή πουλήθηκε σε ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου για 900 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς  ότι η εφαρμογή μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της το ιστολόγιο techblog.gr, η Rakuten, το αντίπαλο δέος της Amazon στην Ιαπωνία,  εξαγόρασε το Viber μπαίνοντας έτσι στην αγορά της επικοινωνίας. Σημειώνει επίσης ότι η εφαρμογή ήταν μία από τις πρώτες που πρόσφερε δυνατότητες VoIP, ενώ αργότερα επέτρεψε την αποστολή μηνυμάτων και κλήση τηλεφώνων μέσω της πρόσφατης υπηρεσίας Viber-Out.

Στα τρία χρόνια ζωής του, η εφαρμογή Viber ξεπέρασε τους 300 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που δελέασε την Rakuten η οποία ψάχνει να επεκταθεί και εκτός από τα όρια της Ιαπωνίας. Η Rakuten έχει αγοράσει ποσοστά στο Pinterest αλλά και εξ’ ολοκλήρου την εταιρία κατασκευής e-reader, Kobo.

Στην Κύπρο η βάση της εταιρείας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, η ιδιωτική εταιρία Viber έχει ως βάση της την Κύπρο και ιδιοκτήτης της είναι ο ισραηλινός επιχειρηματίας Talmon Marco.

Η εφαρμογή θα προσθέσει 300 εκατομμύρια χρήστες στους ήδη 200 εκατομμύρια χρήστες της Rakuten. Αυτό δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Rakuten, Hiroshi   Mikitani σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.

O Mikitani δήλωσε «θα είναι σε θέση (ΣτΜ. το Viber) να διεισδύσει σε νέες αγορές, μέσω πολλαπλών ψηφιακών προσφορών περιεχομένου».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ