Σε Ελλάδα και Κύπρο ο Ιάπωνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Καζουγιούκι Νακάνε στο πλαίσιο ταξιδιού του σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την Ελλάδα, το ταξίδι του περιλαμβάνει επισκέψεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο και τη Γαλλία.

Στην Κύπρο θα μεταβεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και θα επισκεφθεί τη νεοϊδρυθείσα Πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Λευκωσία η οποία λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος τη διπλωματική εκπροσώπηση της Ιαπωνίας στην Κύπρο είχε η Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου ο Ιάπωνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους του ΟΟΣΑ και θα παραστεί σε εκδηλώσεις του Japonisme 2018 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 160 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα του κ. Νακάνε στην Ελλάδα περιλαμβάνει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους για θέματα διμερών σχέσεων και συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα.
Το 2019 η Ελλάδα και η Ιαπωνία γιορτάζουν τα 120 χρόνια από την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας».

 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top