Πρεμιέρα για το αριστουργηματικό “Drive my car” του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι στους ελληνικούς κινηματογράφους

Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους κάνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η αριστουργηματική ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Ριουσούκε Χαμαγκούτσι «Drive my car (ドライブ・マイ・カー, «Ντοράιμπου μάι κάα»). Η ταινία που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη των τελευταίων ετών κέρδισε φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Το Drive my car είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι από τη συλλογή «Άνδρες χωρίς γυναίκες» που κυκλοφόρησε το 2014 ενώ περιέχει στοιχεία και από άλλα διηγήματα της ίδιας συλλογής.

ΣΥΝΟΨΗ

Δύο χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του, ο Γιουσούκε Καφούκου, ένας διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, λαμβάνει μια πρόταση να σκηνοθετήσει μια παραγωγή του «Θείου Βάνια» σ’ ένα Φεστιβάλ Θεάτρου στη Χιροσίμα. Εκεί, γνωρίζει τη Μισάκι Ουατάρι (Τόκο Μιούρα), μια λιγομίλητη νεαρή γυναίκα στην οποία ανατέθηκε από το Φεστιβάλ να γίνει η σοφέρ στο αγαπημένο του κόκκινο Saab 900. Καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της παραγωγής, οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ του καστ και του συνεργείου, κυρίως μεταξύ Γιουσούκε και Kόσι Τακατσούκι, ενός όμορφου τηλεοπτικού αστέρα που μοιράζεται μια ανεπιθύμητη σχέση με την αείμνηστη σύζυγο του Γιουσούκε. Αναγκασμένος να ανακαλύψει οδυνηρές αλήθειες που προέρχονται από το παρελθόν του, ο Γιουσούκε αρχίζει – με τη βοήθεια της οδηγού του – να αντιμετωπίζει τα στοιχειώδη μυστήρια που άφησε πίσω της η γυναίκα του.

Τρέιλερ

 

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ 

Πέμπτη 13/10 – Τετάρτη 19/10

ΑΣΤΥ (ΑΘΗΝΑ)
Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 2103221925
Ώρες έναρξης προβολών:  17:30, 20:40

Δαναός (ΑΘΗΝΑ)
Λ. Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου
Τηλ.: 2106922655
Ώρες έναρξης προβολών:  17:50, 21:15

ΟΛΥΜΠΙΟΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία
Τηλ.: 2310378404
Ώρες έναρξης προβολών:  18:15, 21:30

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ