ΠΑΝΚ ΖΕΝ – Το Πάνκ, ο Γκοτζίλα και η αλήθεια για την πραγματικότητα

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας πανκ ρόκερ από το Οχάιο μετακομίσει στην Ιαπωνία για να εργαστεί στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών τύπου Γκοτζίλα; Στην περίπτωση του Μπραντ Ουόρνερ, η απάντηση είναι κάπως σουρεαλιστική: θα καταλήξει να γίνει δάσκαλος του Ζεν!

Μετά από μια εφηβεία αναζητήσεων πάσης φύσεως και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού, ο Ουόρνερ κατάφερε να βρει τις απαντήσεις που έψαχνε και να τις συμπυκνώσει σε ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο που πραγματεύεται τον Βουδισμό Ζεν, την κατάσταση του κόσμου που ζούμε, τους προβληματισμούς που όλοι έχουμε (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) και την πραγματικότητα όπως είναι. Αν και μιλάει με μια σύγχρονη γλώσσα, απόλυτα κατανοητή σε έναν σημερινό τινέιτζερ, το Πανκ Ζεν είναι ήδη ένα από τα σημαντικότερα βιβλία που έχουν γραφτεί για το Ζεν.

Απλό, πρακτικό, αστείο, οργισμένο αλλά και τρυφερό, το βιβλίο έχει καταφέρει να μιλήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και να φέρει ξανά στην επικαιρότητα την πιο καθαρή μορφή των διδασκαλιών του Βούδα και των επιγόνων του. Μέσα από την άσκηση του «διαλογισμού» Ζαζέν, ο Ουόρνερ προσφέρει ταυτόχρονα μια διαφορετική ματιά σε μια αρχαία φιλοσοφία, μια λύση στα καθημερινά προβλήματα και ένα παράθυρο στον ιαπωνικό τρόπο σκέψης.

Αν είχατε πάντοτε κάποια ερωτήματα σχετικά με το Ζεν, τον Βουδισμό ή,  γενικότερα, τη σκέψη της Άπω Ανατολής αλλά σας απωθούσε η «Νιου Έιτζ» προσέγγιση που συχνά συνοδεύει τα θέματα αυτά, το Πανκ Ζεν θα σας δώσει ακριβώς τις απαντήσεις που ζητάτε. Όμως, όπως λέει και ο ίδιος ο Ουόρνερ στο οπισθόφυλλο, οι απαντήσεις αυτές δε θα έχουν καμία σχέση μ’ αυτό που περιμένατε! Αν δε, θέλετε να πάρετε μια γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου πριν το αγοράσετε, περάστε μια βόλτα από το μπλογκ.

Ο συγγραφέας του Πανκ Ζεν, Μπραντ  Ουόρνερ είναι μπασίστας στο πανκ/χαρντκόρ συγκρότημα ZeroDefex, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και, παρεμπιπτόντως, δάσκαλος του Ζεν, πλήρως πιστοποιημένος στη γραμμή/γενεαλογία Σότο.

Σχήμα: 21Χ12,5
Σελίδες: 218
ISBN: 978-960-6621-72-7

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΜΑΘΕΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ