ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑGREECE-JAPAN ARCHIVESΠερί Τηλεοράσεως, Ελλάδος και Ιαπωνίας...

Περί Τηλεοράσεως, Ελλάδος και Ιαπωνίας…

Οι αναγνώστες μας θα έχουν καταλάβει ότι είμαστε ολίγον οτάκου (κάτι σαν μανιώδεις) με την ιστορία, τις συλλογές και τα αρχεία… Ανατρέχοντας λοιπόν στο χρονοντούλαπο του GreeceJapan.com βρήκαμε ότι τον ίδιο μήνα, τον Μάιο, αλλά 56 χρόνια πριν, η τηλεόραση απασχολούσε επίσης την επικαιρότητα της εποχής.

Όπως θα γνωρίζετε, ένα από τα κυρίαρχα θέματα αυτόν τον καιρό είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, μάλιστα πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας. Τον  Μάιο του 1960 δεν ήταν βέβαια θέμα το πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα, αλλά η αρχική εγκατάσταση της τηλεόρασης στη χώρα μας.

Στο φύλλο λοιπόν της 28ης Μαΐου1960 της εφημερίδας Ελευθερία, είχε δημοσιευθεί η παρακάτω ενδιαφέρουσα επιστολή αναγνώστη που έθιγε το θέμα του Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού «δια την προμήθειαν και εγκατάστασιν εν Ελλάδι ενός Σταθμού Τηλεοράσεως»… Το ενδιαφέρον είναι ότι η πιο συμφέρουσα προσφορά για το ελληνικό δημόσιο ήταν από την Ιαπωνία, της NIPPON ELECTRIC COMPANY (τότε που οι Ιάπωνες έδειχναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα).

Διαβάστε τη συνέχεια στα παρακάτω αποκόμματα, έχουν ενδιαφέρον….Δείτε και σαν μάθημα Ιστορίας….

peri_tileoraseos1960

Και το σημείωμα της εφημερίδας στην πρώτη σελίδα της, στο οποίο απαντάει ο αναγνώστης στην επιστολή του.

peri_tileoraseos1960a

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img
spot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ