Παρουσίαση βιβλίου: «Στη ρωγμή του τσιμέντου – η πόλη με τον τρόπο του χάικου» της Μαρίας Μπλάνα

Οι Εκδόσεις Σμίλη παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 12μ.μ. το βιβλίο της Μαρίας Μπλάνα «στη ρωγμή του τσιμέντου – η πόλη με τον τρόπο του χάικου».

Ένα ανοιξιάτικο διήμερο σε μια δυτική μεγαλούπολη. Ένα οποιοδήποτε διήμερο στην Αθήνα. Ένας διάλογος με την πόλη, με το φευγαλέο και το καθημερινό, εντυπώνεται σε ποίηση και εικόνα, με τον τρόπο του χάικου. Μια συλλεκτική έκδοση – έργο τέχνης, από τις Εκδόσεις Σμίλη.

Η Μαρία Μπλάνα θα μιλήσει για το χάικου ως ποιητική φόρμα και το πάντρεμά του με το σύγχρονο αστικό τοπίο, ενώ θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Μαρία Στασινοπούλου (φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας), Κώστας Κουτσουρέλης (ποιητής, μεταφραστής), Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος (ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Ιαπωνολόγος).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο, ιστορικό αστικό χώρο του Hasan Cafe Bar, στα Εξάρχεια (Μεσολογγίου 2 & Λόντου, Αθήνα) σε εξωτερικό χώρο, σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid-19.

Στη ρωγμή του τσιμέντου – urban haiku

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ