ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΠάρκο με ιαπωνικές κερασιές δημιουργείται στην Κύπρο
Πάρκο με ιαπωνικές κερασιές δημιουργείται στην Κύπρο

Φωτογραφία: GreeceJapan.com

Η δημιουργία πάρκου ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε την Δευτέρα 7 Ιουνίου ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ.Κώστας Καδής με την Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο κα Σέκι Ιζούμι.  

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η επιθυμία της Ιαπωνίας για τη δημιουργία του πάρκου καθώς και οι σχετικές μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει προς τον σκοπό αυτό, με την επιλογή του χωριού Κάμπος ως τον καταλληλότερο χώρο. Η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Τμήμα Δασών προς το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την τέλεση των εγκαινίων του εν λόγω πάρκου, κατά την επόμενη ανθοφορία των κερασιών ή στο πλαίσιο του φεστιβάλ κερασιού στον Κάμπο το 2022, αλλά και την πρόθεσή της για προώθηση του εν λόγω πάρκου ως τουριστικού προορισμού για τους Ιάπωνες καθώς και άλλους τουρίστες στην Κύπρο.  Ο κ.Καδής και η κα Σέκι, συμφώνησαν ότι τα εγκαίνια του πάρκου των ιαπωνικών κερασιών θα αποτελέσουν παράλληλα μια εξαιρετική ευκαιρία που θα σηματοδοτήσει τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου–Ιαπωνίας.

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Κύπρος

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πολιτική βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, στους τομείς της γεωργίας, αλιείας και περιβάλλοντος ενώ επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ