ΑρχικήΙΑΠΩΝΙΑΠαραιτήθηκαν και από το κυβερνών κόμμα οι βουλευτές που αγνόησαν τα περιοριστικά μέτρα...
Παραιτήθηκαν και από το κυβερνών κόμμα οι βουλευτές που αγνόησαν τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω πανδημίας

ANN NEWS YOUTUBE

Την παραίτηση τους υπέβαλλαν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και από το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα οι τρεις βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι είχαν πραγματοποιήσει έξοδο σε νυχτερινά κέντρα στην Γκίνζα στα μέσα Ιανουαρίου παρά τις συστάσεις της Κυβέρνησης προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και να παραμένουν στις οικίες τους μετά τις 8 το βράδυ. Προηγούμενως ο γενικός γραμματέας του κόμματος Τοσιχίρο Νικάι είχε καλέσει τους τρεις βουλευτές να παραιτηθούν.

Τη νυχτερινή έξοδο των βουλευτών είχαν αποκαλύψει δημοσιεύματα ΜΜΕ και προκάλεσαν την οργή του κοινού την ώρα που το Τόκιο και ακόμα δέκα νομοί της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ζήτησε συγγνώμη στο Κοινοβούλιο για την ανάρμοστη συμπεριφορά των βουλευτών του κόμματος του προσθέτοντας ότι «σε μια εποχή που ζητούμε από το κοινό την κατανόηση και τη συνεργασία τους, οι πολιτικοί θα έπρεπε να λειτουργούν ως πρότυπα, όμως αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και εξαιρετικά λυπηρό».

Ένας από τους βουλευτές, ο Τζουν Ματσουμότο, είχε αρχικά δηλώσει ότι ήταν μόνος του στην νυχτερινή έξοδό του σε ιταλικό εστιατόριο και μπαρ, όμως αποδείχθηκε ότι μαζί του βρισκόταν και άλλοι δύο συνάδερφοί του.

Ο Τζουν Ματσουμότο και ο Τακάσι Ότσουκα έχουν ήδη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και αναπληρωτή επικεφαλής αντίστοιχα, της επιτροπής κοινοβουλευτικών υποθέσεων του κόμματος τους, ενώ ο Τάιντο Τανόσε απομακρύνθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Την 1η Φεβρουαρίου παραιτήθηκε από την έδρα του στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του κόμματος Κομέιτο που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Κιγιοχίκο Τογιάμα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα είχε πάει τον περασμένο μήνα σε νυχτερινό μπαρ στην Γκίνζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ!

   
Follow us
Follow us
Follow us
Follow us

GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2021
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑspot_img

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟspot_img
spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ