Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι (φωτογραφίες από την Κokufu-ten)

Στην Kokufu-ten | GreeceJapan.com/Junko Nagata

Κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι η οποία καθιερώθηκε από την World Bonsai Friendship Federation στη μνήμη του πρώτου προέδρου της, του Σαμπούρο Κάτο (1915-2008), ενός από τους μεγαλύτερους μάστερ του μπονσάι που με το έργο του ενέπνευσε πολύ κόσμο παγκοσμίως να ασχοληθεί με την θαυμάσια αυτή τέχνη.

Ο Κάτο ήταν ιδιοκτήτης 3ης γενιάς του διασημότερου ίσως φυτωρίου μπονσάι στον κόσμο, του Μανσέι-εν, που βρίσκεται στη «Μέκκα» του μπονσάι το Χωριό Ομίγια Μπονσάι (大宮盆栽村, Ομίγια Μπονσαϊμούρα) στην Σαϊτάμα. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Τέχνης Μπονσάι της Ομίγια.

Ο Σαμπούρο Κάτο στο φυτώριο του. Πηγή φωτογραφίας: World Bonsai Convention, Saitama

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι, ελάτε να περιηγηθούμε στην Kokufu-ten, τη σημαντικότερη έκθεση μπονσάι στην Ιαπωνία. Διοργανώνεται από την Nippon Bonsai Association (στην οποία έχει διατελέσει πρόεδρος ο Σαμπούρο Κάτο) κάθε χρόνο το Φεβρουάριο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο και παρουσιάζονται οι ομορφότερες δημιουργίες μπονσάι της Ιαπωνίας.

Φωτογραφίες: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

 

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

spot_img
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ