Ο Χοκουσάι στα καινούργια ιαπωνικά διαβατήρια

Έργα του Kατσούσικα Χοκουσάι, του πιο γνωστού Ιάπωνα καλλιτέχνη, θα κοσμούν τα ιαπωνικά διαβατήρια που θα εκδίδονται από τις 4 Φεβρουαρίου 2020

 

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το Ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, 24 έργα από τις «36 όψεις του Φούτζι» (Φουγκάκου Σαντζουροκκέι) θα υπάρχουν στο φόντο των σελίδων των διαβατηρίων ισχύος 10 χρόνων και 12 έργα αντίστοιχα στα διαβατήρια ισχύος 5 χρόνων. Κάθε έργο θα καλύπτει δύο σελίδες.

Παράλληλα με την προώθηση του ιαπωνικού πολιτισμού και ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η απεικόνιση των έργων ουκιγιόε και σε συνδυασμό με αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας και την προσθήκη ασφαλέστερου IC τσιπ θα καταστήσει πιο δύσκολη την πλαστογράφηση του διαβατηρίου.

Η έκδοση διαβατηρίων στην Ιαπωνία γίνεται σε περίπου έξι εργάσιμες ημέρες και τα πρώτα διαβατήρια με τον Χοκουσάι θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό Henley Passport Index, τα ιαπωνικά διαβατήρια είναι τα ισχυρότερα στον κόσμο με τους κατόχους τους να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα ή να λάβουν βίζα μόλις αφιχθούν σε 190 χώρες.

Το «Κύμα» του Χοκουσάι θα υπάρχει και στα χαρτονομίσματα των 1000 γιεν που θα κυκλοφορήσουν το 2024.

O Kατσούσικα Χοκουσάι (1760-1849) είναι πιο γνωστός εκπρόσωπος (μαζί με τον Άντο Χιρόσιγκε) όχι μόνο της τέχνης των ουκιγιόε, αλλά και της ιαπωνικής τέχνης ως συνόλου. Για την τέχνη των ουκιγιόε διαβάστε το αφιέρωμα στον ιστότοπό μας για τις Ιαπωνικές Σπουδές.

Τα 24 έργα από τις «36 όψεις του Φούτζι» 


Πηγή εικόνων: Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2022
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ