Ο Δήμος Ιναζάουα ακύρωσε το ταξίδι των μαθητών από την Ιαπωνία για τη Λαμπαδηδρoμία στην Αρχαία Ολυμπία

日本語

Tokyo 2020

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ο Δήμος Ινάζαουα ακυρώνει την αποστολή των μαθητών Γυμνασίου που θα ταξίδευαν στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία του Τόκιο 2020 στην Αρχαία Ολυμπία. Η απόφαση ελήφθη από τις δημοτικές αρχές της πόλης, μετά την ανακοίνωση των μέτρων στους νομούς Ηλείας,  Αχαΐας και Ζακύνθου λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Αμαλιάδα, 39 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ταξίδευαν στην Ελλάδα 18 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου μαζί με αξιωματούχους της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Τζοτζιρό Κάτο.  Η αποστολή θα αναχωρούσε από την Ιαπωνία την Κυριακή 8 Μαρτίου και θα συμμετείχαν συνολικά 27 άτομα.

Ο Δήμος Ιναζάουα του νομού Αΐτσι είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και η τελετή της αδελφοποίησης είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 1987 στο Ηραίο της Ολυμπίας.  Πρωτεργάτης της αδελφοποίησης ήταν ο Ιάπωνας φιλέλληνας, φιλόσοφος και θερμός υποστηρικτής του Ολυμπισμού, Κέιτζι Κοκούμπου, η προτομή του οποίου βρίσκεται στον κήπο του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μαθητές από το Δήμο της Ιναζάουα συμμετείχαν στη Λαμπαδηδρομία στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016 καθώς και για τους Χειμερινούς Αγώνες του Ναγάνου το 1998.

O Δήμαρχος της Ιναζάουα κ.Τζοτζιρό Κάτο. Photo: Junko Nagata GreeceJapan.com

Τον Αύγουστο του 2018 είχε πραγματοποιηθεί στην Ιναζάουα η έκθεση «Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο» (στη σελίδα υπάρχει και βίντεο με τον Δήμαρχο κ.Τζοτζιρό Κάτο).

Η τελετή Αφής της Φλόγας για το Τόκιο 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 8 μέρες, από τις 12 μέχρι τις 19 Μαρτίου και η Φλόγα θα διασχίσει διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και θα παραδοθεί στο Tόκιο 2020. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, θα είναι οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 Μιζούκι Νογκούτσι (Μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη).

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μαθητών της Ιναζάουα σε προηγούμενες Λαμπαδηδρομίες στην Αρχαία Ολυμπία. Η φωτογραφία είναι σε έκθεση στην Ιναζάουα. Photo: Junko Nagata GreeceJapan.com


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top