Ντοκιμαντέρ στην ΕΤ3: «Στα βουνά της Ιαπωνίας» και «Τα κάστρα των Σαμουράι»

Στα βουνά της Ιαπωνίας

ΤΕΤΑΡΤΗ  09/10/2019, στις 12:00 & 20:00
Ωριαίο ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής 2014.

«Παραδοσιακά στην Ιαπωνία, τα βουνά είναι ιερά, είναι μια δεξαμενή της ζωής, του νερού και κατοικίες Θεών. Φοβούμενοι την οργή των θεών, κανείς δεν μένει εκεί, κανείς δεν ταξιδεύει εκεί και κανείς δεν τα εκμεταλλεύεται.»
Μέσα από τα μάτια δύο περίεργων ταξιδιωτών, το ντοκιμαντέρ καλεί τον θεατή να ανακαλύψει μια αθέατη πλευρά της Ιαπωνίας.
Στην καρδιά του χειμώνα, θα ανακαλύψουμε μια χώρα που δεν ξεφεύγει από τον κανόνα της: Μια κουλτούρα αμφισημίας όπου συνυπάρχουν ειρηνικά οι πατροπαράδοτες τελετουργίες και ο εκσυγχρονισμός. Μια ξεχασμένη Ιαπωνία όπου η κυριαρχία των ορεινών περιοχών δημιουργεί ένα ιδιαίτερο παραμύθι.

Δείτε το τρέιλερ στη σελίδα της ΕΤ3

Τα κάστρα των Σαμουράι

ΠΕΜΠΤΗ  10/10/2019, στις 12:00 & 20:05

Πέντε χρόνια μετά την ανακαίνισή του, η Ιαπωνία γιορτάζει με μεγάλη υπερηφάνεια το άνοιγμα μετά από πολλά χρόνια του Κάστρου Χιμέτζι, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Τα Ιαπωνικά Κάστρα, παρόλο που συγχέονται με ναούς, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας αυτής. Η πανέμορφη αρχιτεκτονική τους εντυπωσίασε τους πρώτους Ευρωπαίους που έφτασαν στη χώρα τον 16ο αιώνα.
Μπορεί, κάποιος να φανταστεί τους Σαμουράι να περιδιαβαίνουν τα μονοπάτια, να ελέγχουν τις εξόδους των κάστρων και να επισκέπτονται τα μπουντρούμια τους.
Από το Βορρά μέχρι το Νότο, και συγκεκριμένα κατά τη χρονική διάρκεια της άνθισης των κερασόδεντρων, το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει τη σπάνια ομορφιά αυτών των μνημείων, που χαρακτηρίζουν τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου».

Το τρέιλερ

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Ιαπωνία, πίσω στις ρίζες 


Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube για να μην χάνετε καμμία δημοσίευσή μας!  
scroll to top